Насловна Најновије Коловози суви, могући одрони у усјецима

Коловози суви, могући одрони у усјецима

116
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по сувим коловозима, а могући су одрони на дионицама у усјецима, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај, па се путничка возила преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

Због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на путу Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на путу Укрина-Горња Вијака, на путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље.

У току су радови у тунелу Чемерно на путу Брод на Дрини 2-Врба и у тунелу Сијерачке стијене на путу Добро Поље-Миљевина.

Радови се изводе на путевима Брчко-Бијељина и Вршани-Рача код Велиног Села, Србац-Горња Вијака 1, Приједор-Козарац, Градишка-Нова Топола-Клашнице, Клашнице 1-Нова Топола, Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, од петље Јоховац до Вукосавља, од моста Руданка до тунела Путниково брдо 2.

Вангабаритни превоз креће се на путу Кула-Богатићи-Трново-Калиновик и Брчко-Лепница/Лончари, Каруше-Модрича, а возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путу Бродар-Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на сат.

Забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на путу Поље-Подновље, за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на путу Клашнице 2-Шарговац у мјесту Трн, за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона на путу Брод на Дрини-Шћепан Поље.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралном путу Јабланица-Мостар, код ресторана „Здрава вода“, као и на улазу у Столац из смјера Мостара, те на скретању за Ораховицу на подручју Коњица.

За данас је најављен почетак радова на раскрсници у Калесији, као и на дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу М-6.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗемљотрес јачине 6,2 погодио источни дио Папуе Нове Гвинеје
Сљедећи текстДанас до 23 степена, послије подне наоблачење