Насловна Најновије Коловози суви, у западним крајевима повремено јаки удари вјетра

Коловози суви, у западним крајевима повремено јаки удари вјетра

105
0

На магистралном путу Брчко-Бијељина и на регионалном путу Вршани-Рача, у рејону Велиног Села, данас ће због санације долазити до краткотрајних обустава саобраћаја, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза Републике Српске.

До 17.00 часова на овим дионицама саобраћај ће бити успорен.

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по сувим коловозима, а из АМС-а упозоравају возаче у западним крајевима на повремено јаке ударе вјетра.

Магла смањује видљивост на путевима на подручју Ливна и Гламоча, као и на планинском превоју Макљен на дионици Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Врба у тунелу Чемерно.

Због уклањања објекта и санације клизишта на дионици регионалног пута Србац-Горња Вијака, у Улици Владе Винчића, долази до привремене обуставе саобраћаја сваким радним даном и суботом од 7.00 до 17.00 часова.

Измјене су и на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, те у тунелу Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље-Миљевина.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице и Фоча-Горажде у Филиповићима.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима гранични прелаз Брод-Дервента-Добој-Каруше, Станић Ријека-ауто-пут-Лакташи и Трамошнице-Обудовац-Бијељина-гранични прелаз Рача. Возачима се савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ је због уклањања одрона и оборених стабала обустављен саобраћај на магистралном путу Србљани–Босанска Крупа. Возачи могу користити алтернативни правац Србљани-Цазин-Љусина-Босанска Крупа.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралном путу Јабланица-Мостар, код ресторана „Здрава вода“, саобраћа се наизмјенично, једном траком у дужини од 150 метара.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Из АМС-а подсјећају возаче да је посједовање зимске опреме законски обавезно до 1. априла.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПредставнички дом Параламентарне скупштине БиХ – именовање радних тијела
Сљедећи текст“Трка амбасадора“ – дипломатски слалом