Насловна Најновије Коловози углавном суви

Коловози углавном суви

38
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/, одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима, па се возачима савјетује опрезна вожња прилагођена стању и условима на путу, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Повећана је опасност од одрона на дионицама у усјецима, а у котлинама мјестимично је смањена видљивост због магле.

До 17.00 часова због радова на магистралноим путу Бијељина-Брчко, у рејону Љељенче саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због извођења радова измијењен је режим саобраћаја на путевима Црна Ријека-Јајце, кружна раскрсница у Требињу, Приједор 3-Копривна, Нова Топола-Клашнице 1, Хан Пијесак 2 – Соколац, на локалитету каменолома „Рогоушићи“ у мјесту Пале.

Због минерских радова долазиће до привремених обустава саобраћаја на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта на локалитету Хан Дервента /општина Пале/, на каменолому „Грапска-Костајница“ на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница, на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново–Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

На магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се, због оштећења моста, одвија једном саобраћајном траком, брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на сат, а на мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја до краја године.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу дионица Руданка-Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћа се успорено.

Због радова, на магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

У Федерацији БиХ је због редовног одржавања тунела „Граб“, „25. новембар“ и „Вис“ затворена претицајна трака на дионици ауто-пута Тарчин-Лепеница. Саобраћај се одвија возном траком до завршетка радова.

Због редовног сервисирања десних тунелских цијеви тунела „Хум“, „Печуј“, „Ричице“ и „Клопче“ данас од 8.00 часова за саобраћај ће бити затворена дионица ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ. Укључење на ауто-пут биће преусмјерено на наплатно мјесто Зеница југ. Дионица остаје затворена до завршетка радова.

Санациони радови у току су и на магистралном путу Немила-Зеница, код пословне зоне Печуј, због чега возила сваког дана осим недјеље саобраћају наизмјенично, једном траком. С обзиром на то да је ова дионица изразито фреквентна, формирају се дуге колоне возила у оба смјера.

Почели су санациони радови на путном правцу Лашва-Каоник, у насељу Грабље, због чега се на мјесту радова саобраћа наизмјенично, једном траком.

На магистралном путу Кључ-Сански Мост, на улазу у Сански Мост, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

Санациони радови актуелни су и на магистралним путевима: Лашва-Каоник /насеље Грабље/, Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље, Тарчин-Коњиц, Кладањ- Власеница /Гојсалићи/, Јелах-Добој /Каруше/, Јабланица-Потоци /у Доњој Јабланици/, Чевљановићи-Нишићи. На мјестима радова саобраћа се успорено.

На Граничним прелазима нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна, фото илустрација РТРС
Претходни текстУ Српској рођено још 18 беба
Сљедећи текстПромјенљиво и топло