Насловна Најновије Комуникација и едукација – императив у борби против онлине насиља!

Комуникација и едукација – императив у борби против онлине насиља!

36
0

„Заштитимо дјецу на интернету“ назив је кампање коју проводи компанија м:тел заједно са Уницефом у БиХ и Плавим телефоном. Циљ је подизање свијести о безбједности дјеце и младих у онлајн окружењу, као и важности укључивања родитеља и наставника у свакодневне проблеме с којима се ова популација сусреће на интернету.

Током 2023. и 24 године помоћ путем Плавог телефона затражило је 18.000 дјеце, а надлежним институцијама је прослијеђено 88 пријава за насиље. Ове броје су пет пута веће у односу на раније године.

Користи ли се паметно, интернет може да послужи као изванредно средство комуницирања и учења, заједничка је порука са шесте панел дискусије.

Компанија м:тел и у својој пословној политици посебну пажњу посвећује безбједности дјеце на интернету. Између осталог, у оквиру понуде ИПТВ-ја свим корисницима бесплатно је понудио и функционалност – Дјечију ТВ.

Интернет страница www.djecanainternetu.com нуди садржаје прилагођене дјеци, родитељима и наставницима, као и комплетној заједници код које се подстиче правилна употреба информационо-комуникационих технологија.

ИЗВОРртрс
Претходни текстРогатица: Већа буџетска средства по усвојеном ребалансу
Сљедећи текстКонцерт дјечијих ансамбала КУД-а “Младост” Пале