Насловна Најновије Конаковић: Подршка правосуђу за све што се дешава у вези са хапшењем...

Конаковић: Подршка правосуђу за све што се дешава у вези са хапшењем Скаке

138
0

Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Kонаковић, данас је, коментаришући хапшење амбасадора у Kатару и бившег градоначелника Сарајева Абдулаха Скаке, поздравио рад правосуђа и истакао да очекује да ће „пресуђивати на основу доказа“.

„Подржавам ове који питају – зашто се то раније није радило“, рекао је Kонаковић на конференцији за новинаре. Он је изразио наду да ће правосуђе бити објективно, те да ће пресуђивати на основу доказа, а не перцепције.

Скака је други високи функционер СДА, али и амбасадор БиХ, који је ухапшен у посљедње вријеме. Бивши начелник федералне општине Илиџа и амбасадор БиХ у Малезији, Сенаид Мемић, лишен је слободе због сумњи да је починио низ кривичних дјела и одређен му је једномјесечни притвор.

Иза решетака је тренутно и начелник сарајевске општине Стари Град, Ибрахим Хаџибајрић.

Скака, који је под истрагом због више кривично-правних радњи током мандата градоначелника, предат је раније данас у надлежност Тужилаштва Kантона Сарајево, гдје ће бити задржан 24 часа, до када ће поступајући тужилац одлучити о даљим мјерама.

Бивши сарајевски градоначелник осумњичен је за кривична дјела злоупотреба положаја или овлаштења, насавјестан рад у служби, кривотворење службене исправе, давања дара и других облика користи и повреда равноправности човјека и грађанина.

Тужилаштво Скаку терети за незаконито запошљавање четири савјетника и трошење новца из буџета града, као и за давање дара у вези са избором предсједавајућег Градског вијећа, а све како би себи издејствовао други мандат на функцији градоначеника.

 

ИЗВОРсрна, фото илустрација Црна хроника
Претходни текстХан Пијесак: Основци обиљежили Дан школе
Сљедећи текстДодик честитао Спасовдан – Невесињу и Источном Новом Сарајеву