Насловна Најновије Конкурс за додјелу 90 студентских стипендија

Конкурс за додјелу 90 студентских стипендија

161
0

Општина Пале расписала је конкурс за додјелу студентских стипендија за академску 2022/2023. годину, за шта је у буџету предвиђено 100.000 КМ.

Стипендије ће бити додијељене за 90 редовних студената првог циклуса студија, који студирају на јавним високошколским установама у земљи и у Србији, а имају стално пребивалиште на подручју Пала, наводи се на сајту ове општине.

Од укупног броја студендија, 20 је намијењено за успјешне студенте, пет за студенте према друштвено и социоекономском статусу, девет за студенте дефицитарних занимања, двије стипендије успјешним ученицима из средњих школа који су уписали прву годину факултета и 54 за остале студенте.

„Студенти који аплицирају морају бити држављани Републике Српске и БиХ, имати пребивалиште на подручју општине Пале најмање шест мјесеци, да су студенти високошколских установа на територији Српске, односно студенти студијских програма у Федерацији БиХ“, наводи се на сајту.

Неопходан услов јесте да су студенти друге или виших година студија на првом циклусу студија, да нису обнављали ниједну годину и да не примају стипендију из других јавних извора стипендирања.

Сви студенти дужни су да, уз уредно попуњен пријавни образац, доставе и доказе о испуњавању општих и посебних услова.

Када је ријеч о стипендијама за студенте према друштвено и социоекономском статусу, потребно је да доставе доказ надлежне установе да припадају једној од категорија-студенти из социјално угрожених породица, дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до пете категорије, студенти без једног или оба родитеља, са инвалидитетом и посебним потребама, који су или припадају породицама цивилних жртава рата, те студенти из вишечланих породица.

Студенти факултета који се налазе на листи дефицитарних занимања су Медицински факултет – медицина, Фармацеутски факултет, Педагошки факултет – предшколско образовање, Архитектонско-грађевинско-геодетски факултет и да су студенти прве године студија.

Код стипендија успјешним ученицима из средњих школа који су уписали прву годину факултета, треба да су носиоци вукове дипломе из средње школе.

Рок за подношење пријава на конкурс је 15 дана од дана објављивања у дневном листу.

За сва додатна питања заинтересовани студенти могу се обратити у канцеларију број 23, у згради општине или путем телефона: 057/226-592, локал 121.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУхапшен министар Милош Лучић
Сљедећи текстУ Сутјесци поносни на историјски успјех и младе играче