Насловна Најновије Конкурс за финансирање пројеката ученика средњих школа са територије општине Источно Ново...

Конкурс за финансирање пројеката ученика средњих школа са територије општине Источно Ново Сарајево

142
0

Општина Источно Ново Сарајево позива све ученике средњих школа, које се налазе на територији општине Источно Ново Сарајево, да учествују у конкурсу за финансирање мини пројеката „Скроји свој кутак по мјери“, који ће допринијети да ова локална заједница изгледа љепше и пожељније за живот и који ће показати да млади брину о својој општини.

Уколико имате идеју и желите да је реализујете, а тиче се побољшања квалитета живота у овој локалној заједници, можете је остварити кроз овај конкурс. Вашу идеју претворите у пројекат.

Општинска управа овим пројектом настоји да сазна потребе и жеље младих људи који су везани за територију општине и начине њиховог рјешавања, да успостави дијалог са младим људима, да едукује младе људе о принципима пројектног програмирања, те да код младих људи пробуди осјећај припадности локалној заједници и потребу о бризи и очувању живота у локалној заједници кроз друштевни ангажман и активизам.

Општина ће кроз овај позив наградити три најбоља пројекта, тако што ће заједно са пројектним тимом реализовати изабране идеје на терену у локацијама које се налазе у општини Источно Ново Сарајево.

Кроз процес одабира пројекта вршиће се рангирање најбољих приједлога и три најбоље идеје ће бити реализоване.

Тимови (разреди), прва три, чије идеје буду усвојене ће освојити вриједне награде и то:

  1. Путовање на мини екскурзију у Италију или Грчку;
  2. Путовање на дневну екскурзију на атрактивну домаћу локацију.
  3. Путовање на дневну екскурзију на атрактивну домаћу локацију.

Програми путовања ће се накнадно објавити у току трајања конкурса.

На овај позив се могу пријавити ученици који похађају разреде из ЈУ Средње школе „28 јуни“ из Источног Новог Сарајева и из ЈУ СШЦ „Источна Илиџа“ из Источне Илиџе.

Општина ће да финансира пројекте који се тичу сљедећих области:

  1. Уређења општине, школе (улице, паркови, игралишта итд);
  2. Културно – забавна дешавања;
  3. Куповина едукативне и друге опреме за младе у општини;
  4. Осталих активности и пројеката који на иновативан начин доприносе развоју локалне заједнице.

Финансирање пројеката по овом конкурсу врши се средствима из буџета Општине Источно Ново Сарајево за 2023. годину у укупном износу од 10.000,00 КМ.

Минималан износ тражених средстава не може бити мањи од 1.000,00 КМ и не већи од 5.000,00 КМ.

Један разред може учествовати са два (2) приједлога пројекта на овом позиву, с тим да ће средства бити додијељена оном пројекту који буде имао више бодова. Дужина трајања имплементације сваког пројекта може бити максимално 2 мјесеца.

По овом пројекту општи услови су:

  • Конкурс важи за ученике средњих школа које су смјештене на територији општине Источно Ново Сарајево;
  • Један разред може да пријави максимално двије пројектне идеје;
  • Пројекат мора бити реализован на територији општине Источно Ново Сарајево.

Пријавни образац и информације о конкурсу биће доступни на сајту општине и на службеним Фејсбук и Инстаграм страницама Општине и руководства.

Пријавни образац је потребно попунити електронски и доставити у затвореној коверти поштом на адресу: Општина Источно Ново Сарајево, Стефана Немање број 2, 71 123 Источно Ново Сарајево или лично у канцеларију број 14 у Општини Источно Ново Сарајево.

Именована комисија ће донијети коначну одлуку о изабраним пројектима и награђеним разредима најкасније до 21.04.2023. године.

 Вријеме реализације екскурзија биће у првој половини мјесеца маја 2023. године.

 Рок за пријаву

Конкурс је отворен од дана објављивања 21.03.2023. године, а крајњи рок за пријаву је уторак, 04.04.2023. године. Општина Источно Ново Сарајево ће од 21. до 24. марта одржати Инфо сесије са заинтересованим разредима, у оквиру којих ће бити образложени одговори на све недоумице, те ће ученици имати прилику разговарати о врстама активности које испуњавају услове за наведени конкурс.

Контакт особе за додатна питања и информације су Бојана Иконић и Ивана Вукомановић, +38757340836, адреса електронске поште: privreda@opstinains.net.

 Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узети у разматрање.

Пријавни образац можете преузети ОВДЈЕ.

ИЗВОРопштина источно ново сарајево
Претходни текстТребиње: Самит ствара перспективе за снажнији привредни развој
Сљедећи текстПронађена опојна дрога и оружје у Источном Сарајеву