Насловна Магазин Култура Констрактин наступ за памћење посљедње вечери Егзита

Констрактин наступ за памћење посљедње вечери Егзита

232
0

Наступом српске пјевачице, композиторке и текстописца Ане Ђурић, познатије под умјетничким именом Констракта на Петровардинској тврђави у Новом Саду завршен је 21. Егзит, најбољи музички фестивал у Европи и један од најбољих те врсте у свијету.

– Констракта је наступ за памћење кренула хит-пјесмом „Нобл“, а једночасовни концерт на главној фестивалској бини завршила је пјесмом „Ин корпоре сано“, с којом је одушевила Европу на овогодишњој Евровизији.

Највећи хит Констракта је отпјевала заједно са десетинама хиљада њених одушевљених обожавалаца.

Претходно су на главној бини жестоке свирке имали финска група „Блајнд ченел“ ,такође својевремено учесник Евровизије, као и бразилска хеви-метал група „Сепултура“.

Велику пажњу присутних на Тврђави завршне вечери фестивала привукао је наступ америчког музичара Маркија Рамона, некадашњег бубњара легендарног панк-рок бенда Рамонса.

Ништа мање није било занимљиво и на осталим фестивалским бинама, а широким музичким жанровским спектром Егзит је још једном показао и доказао да је фестивал за свачију душу, било којој свјетској и европској земљи она припадала.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСладоје: Туристички комплекс на Зеленгори допринијеће развоју општине
Сљедећи текстКојић: Бошњачки и међународни представници не престају да омаловажавају српске жртве