Насловна Најновије Конференција беба у Фочи – дјеца су највеће богатство, све друго је...

Конференција беба у Фочи – дјеца су највеће богатство, све друго је пролазно

49
0

Манифестација „Конференција беба“ окупила је у Фочи 80 беба, а у трочлано предсједништво изабрани су као предсједник Теодора Чанчар, рођена на Видовдан ове године, те њени замјеници двомјесечни Стефан Фундуп и двогодишњи Лука Костић.

Теодора је четврто дијете у породици Борислава и Милице Чанчар.

„Родила се на Видовдан, има три старија брата, она је четврта, наша мезимица. Младим брачним паровима бих поручио да више раде на породици, на дјеци и да остају овдје у нашим крајевима“, рекао је поносни отац Борислав.

Шесточлана породица Ивоне и Ђорђа Станковића, другу годину заредом понијела је титулу фочанске најпородице.

„Јаков је најмлађи, има годину, Сунчица двије и по, Андреа осам и Сале девет година. Некад је тешко, али уз љубав и слагање све иде лако, договарамо се, сналазимо се, велики нам помажу око малих, када се здраво, уз Божију помоћ све иде добро и лагано. Мислим да свако треба да има што више дјеце, она су наше највеће богатство, све друго је пролазно, а дјеца остају иза нас“, истакла је мајка Ивона.

Конференцију беба организовали су општина Фоча и Министартво породице омладине и спорта Републике Српске.

Виши стручни сарадник у Министарству Дијана Јуришић, истакла је да овом манифестацијом величају породичне вриједности, љепоту родитељства и рађања.

„Кроз разне пројекте, Министарство је ту да пружи подршку младим људима да се остваре као родитељи. Један од пројеката које је Влада урадила је финансијска подршка незапосленим родитељима са четворо и више дјеце од 750 КМ, што је значајна мјера и велика подршка родитељима. Имамо 4.500 корисника што говори да је ова мјера корисна и да је успјела“, рекла је Јуришићева.

Srna | ПОНОСНИ РОДИТЕЉИ: ДЈЕЦА СУ НАЈВЕЋЕ БОГАТСТВО

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић, изразио је задовољство великим бројем учесника „Конференције беба“, истакавши да су дјеца највећа радост.

„У овом тешком времену треба да будемо окупљени око наше породице, око нашег стуба, који нас је чувао кроз вијекове и кроз историју као народ. Морамо да се окренемо овим вриједностима, јер то су једине праве, истинске вриједности“, поручио је Вукадиновић.

Он је подсјетио да је локална управа у овој години повећала средства за пронаталитетну политику са 130.000 КМ на 280.000 КМ, те да је уз постојеће мјере једна од новина набавка нових уџбеника за све фочанске основце од петог до деветог разреда.

„Посебан пројекат, који је специфичан, је зграда за младе брачне парове, која се приводи крају и у којој ће 50 наших младих породица имати најјефтинију новоградњу у Републици Српској. Имамо и једно од најбољих обданишта у Српској, цијене нисмо мијењали, а ове године ћемо реконструисати послије дуго година наше централно дјечије игралиште у Доњем Пољу“, рекао је Вукадиновић.

Неизоставни дио „Конференције беба“, која је због кише одржана у Градској дворани и ове године било је такмичење беба у пузању и такмичење очева у брзом пресвлачењу беба.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНаредних дана претежно сунчано, у недјељу и до 35 степени Целзијусових
Сљедећи текстИсточно Сарајево: До 11. јула доставити приједлоге за награде и признања поводом славе града