Насловна Магазин Култура Концерт Камерног хора

Концерт Камерног хора

242
0
У Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву 10. јуна (петак) 2022. године, са почетком у 17 часова, одржаће се цјеловечерњи концерт Камерног хора. Концерт организује Митрополија дабробосанска поводом великог јубилеја – 150 година од освећења Саборне цркве.
У паузи између два концертна дијела присутнима ће се пригодном бесједом обратити Његово високопреосвештенство Митрополит дабробосански господин Хризостом, са чијим благословом се приређује овај догађај.
Такође су из камерног хора позвали некадашње чланове Камерног хора, чланове СПД „Слога“, који су у прилици, да се придруже ансамблу на одговарању на светој архијерејској литургији, сутрадан, 11. јуна (субота) – на крсну славу Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву (Преподобномученица Теодосија Тирска), на којој ће началствовати Митрополит Хризостом.
Литургија почиње у 8,40 часова у Цркви Светог Василија Острошког на Вељинама, у Источном Сарајеву.
Слика може припадати 1 особа, стоји, у затвореном и текст који гласи „митрополија дабробосанска Ca благословом митрополита дабробосанског господина хризостома концерт поводом убилеја- 150 година од освенена саборне цркве роһена пресвете богородице CapajeBy камерни хор смјера за црквену музику и позане музичке академије универзитета y источном CapajeBy диригент раде радовин саборна црква роһена пресвете богородице, CapajeBo, 10.јун (петак) 2022, 17 часова улаз слободан“
ИЗВОРРТВ Источно Сарајево
Претходни текстСрпска богатија за 21 бебу
Сљедећи текстСвечана академија и промоција 29 дипломираних инжењера