Насловна Вијести Короману потврђена ослобађајућа пресуда

Короману потврђена ослобађајућа пресуда

249
0

Апелационо вијеће Суда БиХ донијело је другостепену пресуду којом је, као неоснована, одбијена жалба Тужилаштва БиХ и Малку Короману потврђена ослобађајућа пресуда по оптужници за ратне злочине на подручју Пала.

Апелацино вијеће отпремило 15. јула другостепну пресуду којом је одбијена као неоснована жалба Тужилаштва БиХ и Короману потврђена првостепена пресуда од јануара којом је ослобођен оптужбе да је починио кривично дјело злочини против човјечности из Кривичног закона БиХ.

На ову пресуду не постоји могућност жалбе, саопштено је данас из Суда БиХ.

Короманов адвокат Мухидин Капо рекао је 19. јула Срни да је Апелационо вијеће Суда БиХ правоснажно ослободило Малка Коромана оптужбе за кривично дјело злочин против човјечности.

„У овом предмету одбијена је жалба Тужилаштва БиХ на првостепену пресуду Суда БиХ којом је Короман у јануару ослобођен оптужби за незаконито затварање бошњачких цивила у Станици јавне безбједности и фискултурној сали на Палама од априла до септембра 1992. године“, рекао је Капо.

Тада је предсједавајућа Судског вијећа Медиха Пашић у образложењу ослобађајуће пресуде навела да није успостављена узрочно-посљедична веза између Коромана као начелника и незаконитог затварања цивила, као ни да је омогућавао припадницима војске да доводе цивиле.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВлада Српске издвојила око 400.000 КМ за локалне путеве
Сљедећи текстВуковци на Јахорини у оквиру пројекта “Одличне оцјене за олимпијско љето“