Насловна Вијести Источно Сарајево Короман и Амовић у Нишу одали почаст доктору Лазићу

Короман и Амовић у Нишу одали почаст доктору Лазићу

190
0

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман и замјеник градоначелника Слободан Амовић бораве у посјети граду Нишу, у оквиру које су данас положили вијенац и цвијеће на гроб доктора Миодрага Лазића у овом граду.

Том приликом они су истакли да је било која званична посјета граду Нишу представника Градске управе Источно Сарајево прилика да се ода почаст и захвалност доктору Лазићу, искреном пријатељу Источног Сарајева и Републике Српске који је свом народу несебично помагао када је то највише требало.

Према њиховим ријечима, величина хуманог дјела доктора Лазића остаће вјечно записана у српском народу у Републици Српској, а посебно људима са сарајевског подручја, гдје је доктор Лазић провео Одбрамбено-отаџбински рат као хирург добровољац.

Доктор Миодраг Лазић, који је преминуо 14. априла 2020. године и чије име носи Ургентни центар Универзитетског клиничког центра у Нишу, био је ратни хирург у Републици Српској Крајини и Републици Српској.

У вријеме Одбрамбено-отаџбинског рата провео је 40 мјесеци као хирург на подручју тадашњег Српског Сарајева у ратној болници „Коран“ на Палама и један од оснивача ратне болнице „Жица“ у Блажују код Сарајева, гдје је обавио више од 3.500 операција под пуном анестезијом.

Сјећање на херојско дјело доктора Лазића, осим у срцима људи, остаће записано у књизи „Дневник ратног хирурга“ коју је објавила Новинска агенција Републике Српске „СРНА“, а која свједочи о великом човјеку у тешком времену и херојском и слободарском карактеру борбе српског народа који се у одређеном историјском тренутку нашао у центру глобалних геополитичких игара великих сила.

ИЗВОРРТВ Источно Сарајево
Претходни текстОрганизован пријем за најуспјешније ученике
Сљедећи текстПрва смјена дјеце отпутовала на љетовање у Бечиће