Насловна Најновије Короман у Чешкој на Форуму о одрживом и паметном урбаном развоју

Короман у Чешкој на Форуму о одрживом и паметном урбаном развоју

184
0

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево, Бранко Короман, учествује на Економском форуму паметних градова Западног Балкана „EU – Western Balkans Smart Cities Economic Forum“, који се одржава у Прагу, у Чешкој, од 16. до 19. новембра. Форум је посвећен размјени знања и искуства међу стручњацима, представницима институција и пословног свијета, с фокусом на више тема о одрживом и паметном урбаном развоју.

Короман је рекао да су главне области интересовања учесника овог форума управљање отпадом, управљање водама и урбана мобилност.

„С обзиром на то да град Источно Сарајево ради на развоју Акционог плана енергетски и климатски одрживог развоја – SECAP, пажњу смо посветили сесијама на којима су говорили представници градова који учествују у пројекту ‘EU4ET Covenant of Mayors in the Western Balkans and Turkey’, као и надлежних министарстава из земаља Западног Балкана“, истакао је Короман.

Короман је додао да ће бити представљене могућности финансијске подршке реализацији пројеката из ових области, као и платформе које подржавају пројекте паметних градова на Западном Балкану.

Према његовим ријечима, представници градова из земаља Западног Балкана имају прилику да, током форума, виде и конкретне примјере техничких рјешења у градовима Чешке Републике.

Форумом, који је фокусиран на одрживи и паметни урбани развој, зелену и дигиталну транзицију, предсједавају чешки министар индустрије и трговине, Јозеф Сикела, и представник Конфедерације индустрије Чешке, Јарослав Ханак, а присуствују делегати Западног Балкана и земаља ЕУ, представници општина, градоначелници, као и представници међународних финансијских институција и регионалних организација.

ИЗВОРград источно сарајево
Претходни текстЛична карта новог сазива Народне скупштине
Сљедећи текстПомозимо изградњу конака манастира Светог Саве надомак Вишеграда