Насловна Најновије Кошарац са руководством Трнова о имплементацији пројеката из области туризма

Кошарац са руководством Трнова о имплементацији пројеката из области туризма

98
0

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац одржао је данас у Трнову радни састанак са начелником Драгомиром Гаговићем и руководством ове општине о имплементацији еколошких и пројеката из области туризма.

Кошарац је навео да је Трново јукључено у пројекат утицаја климатских промјена на туристичке дестинације, који је недавно представљен на Јахорини, а за чију реализацију је обезбијеђено 1,2 милиона долара.

„Разговарали смо и о могућностима реализације пројеката из сектора пољопривреде, које имплементирамо у сарадњи са УН ФАО“, написао је Кошарац на „Инстаграму“.

Он је рекао да је данас договорено да се општине Трново и Пале, у оквиру ИПА три програма прекограничне сарадње, повежу са општином Чајетина у Србији у пројектима који се односе на туризам, фокусирајући се на едукацију и запошљавање туристичких радника, те туристичке производе.

„Размотрили смо и могућности да се општина Трново укључи у пројекте који се односе на утицај климатских промјена на поплаве и пожаре, аплицирајући за средства ГЦФ-а и ГЕФ-а“, рекао је Кошарац.

На данашњем састанку разговарано је и о оснивању Регионалног центра за циклотуризам на подручју општине Трново, а носиоци овог пројекта биће општина Трново и Бициклистички савез Републике Српске.

„Ово је изузетно важан пројекат за јачање и промоцију туристичких капацитета Трнова, Јахорине и Трескавице. Охрабрује ме опредјељење руководства општине да активно радимо на реализацији договорених пројеката, на корист свих становника Трнова“, навео је Кошарац.

ИЗВОРсрна
Претходни текстРезултати и будући планови џију-џицу клуба „Јахорина“ (Видео)
Сљедећи текстПожар на Требевићу, гори минирано подручје