Насловна Вијести Република Српска Кошаркашице из Власенице освојиле злато на “Малим олимпијским играма“

Кошаркашице из Власенице освојиле злато на “Малим олимпијским играма“

279
0

Kошаркашице Основне школе „Вук Kараџић“ из Власенице освојиле су прво мјесто на Републичком такмичењу у кошарци у Бањалуци у оквиру „Малих олимпијских игара“, а Власеничанка Милица Мазић, проглашена је за најбољу играчицу.

Власеничанке су до злата стигле побиједивши екипу Основне школе „Свети Василије Острошки“ из Требиња, резултатом 39:34, изјавио је Срни тренер Далибор Видовић, додавши да су на истом такмичењу дјечаци били други.

„Враћамо се из Бањалуке, пресрећни због сјајног резултата, због чега бих честитао дјечацима и дјевојчицама који су наставили низ из претходних година и показали да се најбоља кошарка игра у једној малој Власеници“, рекао је Видовић.

Најбоља кошаркашица на такмичењу тринаестогодишња Милица Мазић, изјавила је Срни да је диван осјећај бити први и да тренира од шесте године, а сан јој је да једнога дана кошарку игра професионално.

„Захвална сам тренеру, саиграчицама, дјечацима из наше школе који су нас све вријеме бодрили и другарицама из Требиња“, изјавила је Мазићева.

Четрнаестогодишња Анђела Петковић, изјавила је Срни, да је пресрећна због златне медаље до које су стигли напорним радом и тренинзима.

„Kонкуренција је била јака, у првом полувремену ситуација мало напета, али смо успјеле да до краја бриљирамо. Радује ме што је атмосфера током такмичења била одлична, другарска“, додала је Петковићева.

Честитке дјевојчицама на златној медаљи, а дјечацима на освојеном другом мјесту, упутила је директор власеничке Основне школе Данка Милић Kезуновић.

Претходни текстТридесет година од убиства породице Вукашиновић
Сљедећи текстУ петак финално такмичење “Дјеца у саобраћају 2022”