Насловна Најновије Којић: Бошњаци не одустају од подизања тензија и провокација

Којић: Бошњаци не одустају од подизања тензија и провокација

63
0
Окупљање Бошњака у Поточарима, које је незванично планирано на Васкрс, нови је покушај подизања тензија и провоцирања, а Срби треба да прославе празнике у складу са обичајима и православном вјером, рекао је предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.
 

– Пошто су нас у рату убијали на највеће празнике, сада су одлучили да подмукло изазову нежељене инциденте и поново то представе као нападе на њих, јер очигледно им не иде онако како су замишљали у вези са резолуцијом којом би све Србе таргетирали као геноцидни народ – изјавио је Којић.

Којић је навео да у Сребреници већ појединци подижу тензије причама о некаквом рату, причама да Бошњаци бјеже из Сребренице, али да се у граду не може примијетити ништа необично, осим мало веће гужве у продавницама, што је нормално с обзиром на празнике.

– Позивам све вјерске службенике да наш православни род упозоре на могуће покушаје подизања тензија, али да се сви понашамо у складу са нашим обичајима и прославимо празнике како доликује православној вјери – нагласио је Којић.

Он је додао да вјерује да ће Министарство унутрашњих послова Републике Српске, као и до сада, заштитити сваког грађанина ма како се он звао и како се Богу молио, али и да ће све оне који подижу тензије или који раде било шта што није у складу са законом адекватно казнити.

– Уколико дође до окупљања у Поточарима на Васкрс требало би и западним амбасадама бити јасно ко у БиХ не жели мир и коме одговарају тензије, а то сигурно нису Срби, поготово на овим подручју јер смо ми много платили зарад мира и све друге приче су лаж – закључио је Којић за Срну.

Веће окупљање Бошњака планирано је за Васкрс у Поточарима код Сребенице, а намјера је и да се провокацијом српског народа покушају изазвати инциденти, сазнаје Срна.

ИЗВОРртрс
Претходни текстГодишњица масовног убиства у ОШ „Владислав Рибникар“ – грађани одали почаст жртвама (Фото/Видео)
Сљедећи текстКошарац: Бошњачка политика жртвовала мир 1992. године, а данас лицемјерно подваљује приче о српској кривици