Насловна Најновије Којић: Бошњачки министри опструкцијама штите своје злочинце

Којић: Бошњачки министри опструкцијама штите своје злочинце

155
0

Предсједник сребреничке Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић рекао је да бошњачки министри на све начине покушавају да заштите свој ратни кадар који је данас високопозициониран у политици, али и у Суду БиХ, и спремни су да погазе све процедуре како би спријечили да злочинци изађу пред лице правде.

Којић је рекао Срни да се свјесно одуговлачи са процесима против муслимана који су убијали српску нејач, српске жене, дјецу и старце како би били амнестирани сви зликовци који су данас на слободи.

„Баш данас је још једна мајка преминула и није дочекала правду, мајка која је у овом рату изгубила три сина, три јунака, мајка Јока Миловановић“, истакао је Којић.

Он је нагласио да је све оно на шта су указивале породице страдалих Срба и њихови представници у претходном периоду сада на неки начин потврдио и министар правде у Савјету министара Јосип Грубеша, говорећи о опструкцијама и обарању приједлога за формирање надзорног тијела за спровођење Ревидиране стратегије за процесуирање предмета ратних злочина.

„Нама је кристално јасно да муслимански министри на све начине покушавају да заштите свој ратни кадар, који је данас високопозициониран у политици, али и у Суду БиХ. За очекивати је да ће и даље опструисати овај процес, ма ко био министар у сљедећем сазиву Савјета министара из реда Бошњака“, сматра Којић.

Он је напоменуо да је дефинитивно јасно да постоји много аномалија у раду Суда БиХ, који је под контролом политичког Сарајева, али и међународних амбасада који желе да пишу историју о рату.

Којић је истакао да је посљедњи рат био погубан за све, али да је намјера да само Срби буду оптужени за злочине, док за убијене Србе нико не одговара.

Он је рекао да није сагласан са изјавом Грубеше да неформирање надзорног тијела није утицало на рад тужилаштава по питању процесуирања ратних злочина јер је лично био у Тужилаштву БиХ прије одређеног времена и тамо добио супротну информацију.

„Баш данас је још једна мајка преминула и није дочекала правду, мајка која је у овом рату изгубила три сина, три јунака, мајка Јока Миловановић. То је оно на шта ми скрећемо пажњу, да се свјесно одуговлачи са процесима против муслимана који су убијали српску нејач, српске жене, дјецу и старце како би амнестирали све оне зликовце који су данас на слободи“, напоменуо је Којић.

Министар правде у Савјету министара Јосип Грубеша рекао је јуче Срни да су бошњачки министри „срушили“ приједлог о формирању надзорног тијела за праћење спровођења Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина, те навео да је очигледно некоме стало да нема информација о тим предметима. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик: Српска остаје посвећена слову Дејтона
Сљедећи текстМладен Илић поднио оставку