Насловна Најновије КП “Рад“ Источно Сарајево: Набављено мултифункционално возило

КП “Рад“ Источно Сарајево: Набављено мултифункционално возило

191
0

Директор Kомуналног предузећа „РАД“ Источно Ново Сарајево, Бојан Јолић, каже да је набављен посипни материјал за зимско одржавање саобраћајница на подручју ове локалне заједнице, као и да је, уз подршку општине, набављено једно половно мултифункционално возило.

„То возило нам је било неопходно, како би током зиме квалитетно чистили првенствено саобраћајнице другог и трећег приоритета. Сада чекамо прилику да га испробамо у правим зимским условима. Возило може да прихвати 25 различитих прикључака, с тим да ћемо га, највјероватније, припремати и за обављање прољећних послова”, истакао је Јолић.

С обзиром на константно ширење општине и пораст броја становника у Источном Новом Сарајеву, Јолић је за Срну најавио, да ће на прољеће морати размотрити набавку још једног возила за одвоз смећа, које ће бити прилагођено потребама и могућностима.

Јолић је напоменуо да је посипни материјал набављен још у новембру прошле године и прилагођен свакодневној употреби, те да ће га по свему судећи, вјероватно остати и за наредну сезону.

Он је навео да је зимска служба у приправности још од 1. новембра, како је дефинисано у уговору са општинском управом Источно Ново Сарајево, али да су с обзиром на то да снијега још нема, уређивали стабала и садили нова по централном дијелу општине.

„Рашчишћавамо неке друге дијелове општине, које до сада нисмо имали прилику, а ни потребу да радимо. Kако нам временске прилике дозвољавају настојимо да искористимо сваки слободан моменат да одрадимо дио посла, који би нас чекао крајем зиме и почетком прољећа“,каже Јолић.

Kада је ријеч о возном парку са којим ово предузеће располаже, Јолић је навео да се суочавају са бројним потешкоћама због застарјеле механизације.

Јолић је истакао да Kомунално предузеће „Рад“ има 45 запослених радника, али им је, због проширења општине и повећања зелених површина које се морају одржавати, потребно још комуналних радника и возача до којих се тешко долази.

„Зато се сналазимо како знамо. Генерално мислим да постижемо све да урадимо и надам се да ће тако бити и у наредном периоду“, рекао је Јолић.

Према његовим ријечима, ове године су са општинском управом напаравили добру финансијску конструкцију, али је поскупљење горива и повећање цијена рада изазвао одређене тешкоће.

„Сада радимо на изради нове финансијске конструкције за наредну годину. Претпостављам да ћемо бити принуђени да мијењамо цијене према становништву и привреди, али колико ће то повећање бити зависи од Скупштине општине која има задњу ријеч“, нагласио је Јолић.

Он је истакао да наплата од грађанства генерално генерално добра и да прелази 90 одсто.

ИЗВОРсрна, фото Palelive.com
Претходни текстОпрез због магле и могућих одрона
Сљедећи текстГрушко: Москва забринута, Приштина води политику ескалације