Насловна Најновије Крајње је вријеме за смјену Мехмедагића

Крајње је вријеме за смјену Мехмедагића

147
0

Објављивањем података о посјети Данила Вучића Републици Српској, начињен је читав низ кривичних дјела и нема дилеме да су они процурили из Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/, због чега је крајње вријеме да директор Осман Мехмедагић Осмица буде смијењен, сматра стручњак за безбједност и тероризам Џевад Галијашевић.

„Овдје је ријеч о одавању службене тајне, о разним злоупотребама служби, угрожавању безбједности штићене личности. Да не говорим да је ово рушење уставног поретка БиХ, нарушавање међунационалних односа, стабилности у земљи“, рекао је Галијашевић.

Галијашевић је нагласио да је ово и наставак „цртања мете“ на леђима Србије, предсједника Александра Вучића и чланова његове породице, које је почело јула 2015. године на комеморацији у Поточарима код Сребренице, када је као тадашњи српски премијер брутално нападнут.

Он сматра да нема дилему да су подаци о посјети Данила Вучића, процурили из агенције ОБА, коју води човјек којег сумњиче да је фалсификовао три факултетске дипломе и близак лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу.

„Ријеч је о Осману Мехмедагићу Осмици и крајње је вријеме, да он буде смијењен“, рекао је Галијашевић за „Вечерње новости“.

Галијашевић је указао да је објављивање података о посјети Вучићевог сина дио дубоко антисрпског расположења које влада у СДА.

„Они губе власт и зато покушавају да радикализују ситуацију у земљи, да тресу цијелу БиХ. Унутрашњи политички односи у БиХ као куга се шире Балканом и изазивају нестабилност и постају пријетња и политичарима у сусједним државама и њиховим породицама“, рекао је Галијашевић.

Портал „Истрага.ба“ објавио је допис Амбасаде Србије у Сарајеву, у којем се органима у БиХ најављује долазак Данила Вучића, и то са детаљним подацима о лицима која га обезбјеђују, бројевима њихових пасоша, регистарским ознакама аутомобила, трасом кретања.

Предсједник Србије Александар Вучић, рекао је да је за њега невјероватан непрофесионализам служби БиХ, то што су се у медијима појавили повјерљиви подаци у вези са посјетом и обезбјеђењем његовог сина Данила Вучића – Републици Српској, односно БиХ, те истакао да се такве ствари не раде.

ИЗВОРсрна, фото Bljesak.info
Претходни текстОперисана прва америчка дама Џил Бајден
Сљедећи текстДвојица Сокочана осумњичена за крађу 500 литара горива