Насловна Најновије Краљ Петар заслужује монументалан споменик у центру Бањалуке

Краљ Петар заслужује монументалан споменик у центру Бањалуке

33
0

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, рекла је да краљ Петар заслужује монументалан споменик у центру Бањалуке, чиме ће Бањалука и Република Српска вратити барем дио дуга једном од највећих владара у српској историји.

Цвијановићева је истакла да је срећна што је овај важан национални пројекат представљен баш на Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

„Краљ Петар заслужује монументалан споменик у центру Бањалуке. И као Петар Мркоњић који се у овим крајевима борио за слободу српског народа у БиХ током устанка против османске власти. И као краљ Петар Први Карађорђевић, чија је славна српска војска побједоносно умарширала у Бањалуку 21. новембра 1918. године“, навела је Цвијановићева на „Инстаграму“.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је данас да ће у Бањалуци бити изграђен импозантан споменик краљу Петру Првом Карађорђевићу.

Он је појаснио да ће на локацији код Народног позоришта, бити раширен кружни ток и у средини изграђен споменик. „То ће бити нешто што ће остати за сва времена. Bјерујем да ћемо у наредне двије до три године успјети да то урадимо“, рекао је Додик.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстДодик: Српски народ остао поносан и данас слави свој празник
Сљедећи текстВишковић: У три ријечи уткана судбина српског народа