Насловна Најновије Кривичне пријаве против бившег начелника Срђана Ранкића

Кривичне пријаве против бившег начелника Срђана Ранкића

115
0

Скупштинско руководство и вршилац дужности начелника општине Бранислав Тришић, поднијели су кривичне пријаве против бившег начелника општине Братунац Срђана Ранкића, због незаконитог склапања уговора о додјели општинске имовине трећим лицима, а кривичну пријаву поднио је и предсједник Удружења грађана „Источна алтернатива“ Војин Павловић, због подмићивања гласача.

Вршилац дужности начелника општине Бранислав Тришић, рекао је Срни, да је ријеч о локалитету „стара циглана“ у власништву општине Братунац, који је опозвани начелник Ранкић поклонио свом зету без икакве процедуре, те одлука Скупштине и Правобранилаштва.

„Он је само својом личном одлуком поклонио ову имовину на управљање на период од 15 година, уз накнаду за кориштење од 130 KМ мјесечно, с тим што у уговору који су сачинили бивши начелник и његов зет, пише да ми не можемо раскинути овај уговор у року од 15 година“, истакао је Тришић.

Говорећи о локалитету старе школе у Бјеловцу, Тришић је навео да је Ранкић исто као и у претходном случају, без скупштинске одлуке и мишљења Правобранилаштва, ову зграду дао на кориштење 20 година фирми „Милорад груп“, која је ту започела радове.

„Потом је Скупштина општине Братунац донијела закључак, којим је тражила да се ти спорни уговори истраже. Тражили смо од Правобранилаштва и дали су нам мишљење да је уговор незаконит и да би то требало да заврши на суду. Сакупили смо све документе и за локалитет `Стара циглана` и локалитет Бјеловац и предали у Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске са кривичном пријавом“, рекао је Тришић.

Предсједник Удружења грађана „Источна алтернатива“ Војин Павловић, рекао је Срни, да кориштење лијекова које су активисти Ранкића дијелили гласачима без консултација са љекарима, може изазвати озбиљне посљедице по здравље.

Он тражи од надлежних да што прије испитају како су набављени ови лијекови, од кога, да ли је на њих плаћен порез, да је истекао рок трајања.

„Јутрос су ме звали из МУП-а да поткријепим доказима тужилаштву, шта је то Ранкић дијелио грађанима. Активисти Ранкића су дијелили лијекове, за које они кажу да су витамински и то није спорно, али има их и који нису витамински. То су лијекови од гљива, на биљној бази, али и у упутству пише да су штетни за људе који су обољели од бубрега, који имају тромбозу крви, гихт, а не смију да их користе ни труднице“, рекао је Павловић.

Он је нагласио да у Ранкићевом изборном штабу нема љекара који су могли одобрити употребу ових лијекова, који могу изазвати озбиљне посљедице по становништво.

Павловић оцјењује да је ово перфидан и мучан потез Ранкића, као и да се на подјелу лијекова гласачима није одлучио ни његов противкандидат Лазар Продановић, који је по професији љекар.

Он је рекао да су Ранкићеви активисти дијелили гласачима по 200 грама кафе, лијекове и промотивни материјал, те процијенио да је за набавку ових лијекова утрошено око 24.000 KМ.

„Ако Братунац има 30.000 домаћинстава, а кутија ових лијекова је осам KМ, то је 24.000 KМ. Тражим од надлежних институција, прије свега од Министарства здравља, да се укључи преко МУП-а и тужилаштва да се утврди поријекло лијекова, гдје су купљени, да ли им је истекао рок, ко је дао гаранцију да се смију користити и ко их смије користити“, рекао је Павловић и додао да треба провјерити гдје су лијекови набављени и да ли је плаћен порез.

Павловић је оцијенио да је у питању прљав потез Ранкића против свих грађана који не мисле као он, те навео да има информације да Ранкић дијели и новац циљаним групама грађана, а очекује да ће ове активности интензивирати наредних дана.

Он је додао да је у 21. вијеку недопустиво да нестручно лице у сврху предизборне кампање дијели лијекове.

ИЗВОРсрна, фото начелник.нет
Претходни текстПочела промоција кадета у Залужанима код Бањалуке
Сљедећи текстПоложено цвијеће на гроб Срђана Алексића