Насловна Најновије Кристина Поповић, атлетски потенцијал из Рогатице

Кристина Поповић, атлетски потенцијал из Рогатице

127
0

Ко је посљедњу годину и више дана, а посебно након комплетирања атлетских борилишта у оквиру Спортско рекреативног центра “9. јануар” у Рогатици макар на кратко у поподневним часовима свраћао на овај велелијепи објекат спорта и рекреације, могао је срести или видјети младу дјевојку како вриједно тренира бацање кугле и диска.

Ради се о Кристини Поповић, чланици Српског атлетског клуба “Рогатица”, која се опредијелила управо за ове бацачке дисциплине јер сматра да за њих има психофизичке и остале предиспозиције и способности.

О каквој се атлетичарки ради најбоље говори податак да је Кристина само током 2022. године у категорији млађи и старији јуниори освојила 16 медаља од којих пет златних, осам сребрених и три бронзане и да је у својим дисциплинама и категоријама шампион Републике Српске и БиХ такмичећи се у Сарајеву, Требињу, Сокоцу и Бањалуци. Посљедње двије сребрне медаље, за које она рече и да су јој најдраже, освојила је у бацању кугле на првенству Србије у децембру.

– Имала сам срећу и част да на тим престижним такмичењима будем једина из источног дијела Републике Српске и посебно ми је драго што сам оправдала повјерење. Имала сам прилику да се сусретнем са мојим идолима и већ афирмисаним атлетичаркама из других крајева Србије и Српске међу којима је била и државна рекордерка Србије у бацачким дисциплинама Милица Стојков која ме “глат” пребацила, али сам јој обећала да ћу учинити све да јој се у што краћем времену знатно приближим. Мени је 17 година, а у бацању кугле од три килограма имам властити рекорд од 13,12 метара док сам куглу од четири килограма, на коју сам одскора прешла, бацила 11,12 метара. Да моја очекивања нису празна увјерен је и тренер Мехмед Скендер из Зенице са којим радим “на даљину” и уз повремени одлазак о мом трошку у Зеницу када добијем и писмену задаћу шта и како треба да радим – истакла је Поповићева.

И диск је Кикина велика љубав. Као млада и старија јуниорка има рекорд од 36 метара са којим је шампион Републике Српске.

– Пошто имам и жељу и вољу, уз идеалне услове које свим спортистима у Рогатици нуди спортски центар, надам се да ћу и у овој дисциплини још пуно напредовати и приближити се државном рекорду који је 52,53 метра – рекла је Поповићева.

Општи утисак свих који познају ову дјевојку да у њу не треба сумњати те да ће напредовати из дана у дан. Одлична је ученица трећег разреда економске школе при овдашњем Средњошколском центру. У досадашњем дијелу школске године зарадила је 43 оцјене од којих 41 петицу и двије четворке. Озбиљно размишља да након средње школе упише економски факултет, заврши га и након тога на себе преузме вођење посла којим се бави њен отац као привредник у Рогатици.

Пише: Сретен Митровић

ИЗВОРглас српске
Претходни текстСударили се аутобус и аутомобил на путу Сарајево-Рогатица
Сљедећи текстЛим у благом опадању, потопљен жичани мост у мјесту Мрсово