Насловна Најновије Кристина Поповић ученика генерације у Средњошколском центру „27. јануар“ у Рогатици

Кристина Поповић ученика генерације у Средњошколском центру „27. јануар“ у Рогатици

33
0

Сениорски првак у бацању кугле и диска у Републици Српској Кристина Поповић проглашена је данас за ученика генерације у Средњошколском центру „27. јануар“ у Рогатици у школској 2023/2024. години и добитником „Вукове дипломе“.

Она је испричала за Срну да је у овој школи завршила смјер пословно информатички техничар, у струци економија, право и трговина, и већ одавно себе види као студента Економског факултета на Палама, Универзитета Источно Сарајево.

„Бити ученик генерације је занимљиво. Прије свега, то јњ предиван осјећај због успјеха коме сам тежила“, изјавила је Поповићева.

За постизање оваквог успјеха је, каже, најбитнија упорност и рад у области која се воли, због чега је и изабрала струку коју сматра својим путем у наставку школовања.

Поповићева је љубав према економској струци наслиједила од родитеља, који су јој највеће подршка у животу, тако да и сада учествује у вођењу породичне фирме, што јој причињава посебно задовољство.

Она је нагласила да је снажну подршку имала и од профресора рогатичког Средњошколског центра на челу са разредном старјешином Биљаном Мирић, који су је инспирисали, били ментори и подржавали.

Осим што је најбоља међу 88 матураната у својој генерацији у Средњошколском центру у Рогатици, Поповићева је успјела да се нађе и међу најбољим спортиста у Републици Српској.

Она већ пету годину активно тренира атлетику и најуспјешнија је бацачким дисциплинама, те је као члан Атлетског клуба /АК/ „Борац“ из Бањалуке актуелни сениорски шампион Републике Српске у бацању кугле и диска.

„Све што сам постигла у школи и на спортском терену је резултат упорности, на што сам веома поносна, јер сматрам да се треба изборити за све оно што човјек воли“, изјавила је Поповићева.

Она је подсјетила да је златне медаље у своје двије дисциплине понијела почетком ове године на Првенству Републике Српске у дворани за сениоре у Београду.

Њени почеци су били у Српском атлетском клубу „Рогатица“ у родном граду, гдје је тренирала четири године, а од октобра прошле године се придружила атлетичарима „Борца“.

„Имам све услове за тренинг на стадину у Рогатици, што ми је општина обезбиједила за добре припреме, али наступам за АК `Борац`, гдје су ме веома добро прихватили“, каже Поповићева.

Она за себе каже да је заљубљеник у природу гдје проналази свој унутрашњи мир и препоручује свима да више времена проводе на отвореном, у прелијепим предјелима какви у нашем окружењу, умјесто уз дигиталне технологије, иако су оне будућност.

„У свему треба имати граница“, каже Кристина која, осим редовног тренинга, школе и помагања родитељима и вођењу породичне фирме, воли да слика темперама и сличним техникама у којима се слажу боје, што је одмара од сталног рада. 

 

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстХII Чикер МТБ Маратон “Бициклом по Србији и Републици Српској“ и ревијална бициклистичка вожња “Романија зове 4“
Сљедећи текстИгре БРИКС-а: Српска на 11 мјесту у стоном тенису (ФОТО)