Насловна Најновије Куртеш: Част је носити заставу Српске на спортским играма у Казању

Куртеш: Част је носити заставу Српске на спортским играма у Казању

1561
0

Каратисткиња Марина Куртеш из Источног Сарајева, оцијенила је да је велика мотивација и част то што је као капитен репрезентације Републике Српске, носила заставу Српске на церемонији отварања спортских игара БРИКС-а у Казању.

„Емоције су огромне, а осјећај невјероватан. Први пут у историји представљамо Републику Српску на овако великом догађају и то се ријечима не може описати“, поручила је Куртешова.

Она је истакла да је учешће на спортским играма у Руској Федерацији, велика мотивација за будућа такмичења.

Куртешова је додала да она и њене колеге имају велике резултате иза себе.

„Лично наступам у категорији сениорки до 68 килограма. Велике су медаље иза мене, али и очекивања“, нагласила је Куртешова.

Каратиста Александар Новицки нагласио је да је наступ Републике Српске у Казању велика ствар за Српску, што ће, како је навео, први пут учествовати самостално на једном овако великом и значајном такмичењу.

Члан репрезентације Српске, каратиста Павле Дујаковић, рекао је да је карате репрезентација, осим индивидуалних, имала и додатне припреме, те да су спремни да се максимално посвете такмичењу.

„Од каратиста у Српској се највише очекује. Велика је част што смо у репрезентацији и ово је велика ствар за Српску“, навео је Дујаковић и додао да за успјех на спортским играма у Казању, каратисти из Српске морају бити убједљиво бољи од осталих такмичара.

Спортске игре БРИКС-а на којима наступа и репрезентација Републике Српске, отворене су вечерас у руском граду Казању и трајаће до 23. јуна, а учешће на овом респектабилном такмичењу потврдило је 97 земаља.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстОдговор Српске на нападе из Амбасаде САД: Имовина припада ентитетима
Сљедећи текстФудбалери Славије у баражу за Премијер лигу БиХ, РТВИС,12.6.2024.,(ВИДЕО)