Насловна Најновије Кустурић: Пожар код Гацка угашен у потпуности

Кустурић: Пожар код Гацка угашен у потпуности

44
0

Пожар на подручју Гацка је у потпуности угашен, изјавио је Срни директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић.

„Успјели смо да угасимо пожар до ноћи. Дошли смо и јутрос на пожариште, да се не би десило да се неки нови дио пожара разгори. Сад смо радили извиђање и нема потребе да будемо више овдје“, истакао је Кустурић.

Он је навео да се хеликоптер Хеликоптерског сервиса враћа за Требиње, ради хитне медицинске евакуације из Требиња за Београд.

„Остајемо на подручју Херцеговине са једним хеликоптером Хеликоптерског сервиса Републике Српске и једним хеликоптером Хеликоптерске јединице МУП-а Србије“, истакао је Кустурић.

Он је још једном апеловао на све грађане Републике Српске, да воде рачуна да не изазову пожар.

DJELOVAT ĆE HELIKOPTER Ponovno aktiviran požar u Gacku | Vijesti  Hercegovina.Info

„Потврђено је да је поново узрок људски фактор, односно људски немар, који нас је довео у ситуацију да су јуче сви капацитети, два хеликоптера и комплетна Ватрогасна јединица општине Гацко и мјештани, били укључени у гашење пожара“, навео је Кустурић.

Према његовим ријечима, да то није урађено синоћ, штета би била још већа.

„Апелујем на све грађане да воде рачуна у овом љетном периоду, јер пожар изузетно брзо ескалира и молио бих надлежне институције да санкционишу све оне који нам направе пожаре“, истакао је Кустурић.

Он је додао да је и овдје ријеч о повратничком мјесту и повратнику.

„Имали смо ситуацију и прије мјесец дана, када се исто у околини Гацка, након боравка људи који ту буду викендом, роштиљају или шта друго раде, појавио пожар који се проширио“, подсјетио је Кустурић, указујући да се због немара појединаца троше огромни ресурси да се спријечи катастрофа.

Пожар на подручју Гацка, избио је јуче послије подне на подручју села Шуме, Добро Поље и према селу Равни, а горјела је шума и ниско растиње.

Уз гатачке ватрогасце, на пожаришту су дејствовали и хеликоптери Хеликоптерског сервиса Републике Српске и Министарстава унутрашњих послова Србије, када су од ватре одбрањене сеоске куће.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Глас Српске
Претходни текстВесела атмосфера у Стожицама: Јокић исполивао водом Дончића
Сљедећи текстНа херцегновској ривијери борави 27.618 туриста