Насловна Вијести Република Српска Кустурић: Спремни да помогнемо у гашењу пожара

Кустурић: Спремни да помогнемо у гашењу пожара

236
0

Хеликоптерски сервис Републике Српске спреман је да помогне у гашењу пожара и у сваком тренутку буде на располагању грађанима у Српској и БиХ, уколико буде потребно, изјавио је данас Срни директор овог сервиса Бобан Кустурић.

„Свакодневно смо у контакту са Цивилном заштитом Републике Српске и надлежним органима и уколико буде потребно можемо да реагујемо веома брзо, што је наша предност. Наш циљ јесте да помогнемо свима, те професионално и предано да реагујемо“, рекао је Кустурић и подсјетио да је Хеликоптерски сервис и претходних година учествовао у гашњену пожара.

Он је навео да Хеликоптерски сервис Републике Српске врши и ваздужно-медицинске транспорте, и истакао да је брзо реаговање суштина посла.

„Имамо стална дежурства, а најважније је што пилоти, летачко особље, доктори и сви остали реагујемо у року 10 минута од позива. Уиграна смо екипа и вјерујем да то препознају сви“, додао је Кустурић.

Он је нагласио да летачки састав Хеликоптерског сервиса Српске има међу највећим бројем часова лета на простору бивше Југославије и да је одлука о оснивању овог сервиса била изузетна.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик дао је сагласност за ангажман хеликоптерске јединице Оружаних снага БиХ у гашењу пожара код Коњица.

Помоћник начелника општине Коњиц за Цивилну заштиту Хусеин Хоџић рекао је да је пожар на Борачком језеру на подручју Коњица и даље активан и да пријети ширење ватре.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОдбојкашице Србије са Бразилом за финале Лиге нација
Сљедећи текстСмрт Иване Трамп проглашена несрећним случајем