Насловна Најновије Кустурић: Хеликоптер из Србије олакшаће рад Хеликоптерском сервису Српске

Кустурић: Хеликоптер из Србије олакшаће рад Хеликоптерском сервису Српске

27
0

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић, рекао је да ће стационирање хеликоптера МУП-а Србије у Требињу, за гашење пожара током љетне сезоне, много значити када је ријеч о сузбијању ватрених стихија и у другим ванредним ситуацијама на том подручју.

Кустурић је рекао Срни да је тај посао, који је био иницијатива Хеликоптерске јединице МУП-а Србије и Хеликоптерског сервиса Републике Српске, одобрен и договорен између званичника двије земље на недавном Свесрпском сабору.

Он је прецизирао да ће посаду хеликоптера „бел 212“ МУП-а Србије, наизмјенично чинити пилоти Хеликоптерске јединице МУП-а Србије и Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

Кустурић: Хеликоптер из Србије олакшаће рад Хеликоптерском сервису Српске

Кустурић је навео да би тај хеликоптер требао да данас долети на подручје Требиња и остане тамо на дежурству.

„Посада ће бити дежурна и у приправности цијело љето да би могли дјеловати у случају пожара“, рекао је он.

Кустурић је навео да се претходних пола године радила обука пилота Хеликоптерског сервиса Републике Српске за тај тип хеликоптера.

Бел 212 — Википедија

„Ријеч о летјелици која превентивно и више него ефикасно, може да сузбија ширење пожара“, појаснио је Кустурић и додао да ће присуство овог хеликоптера Хеликоптерском сервису Српске много олакшати посао, јер овај сервис осим гашења пожара, мора да брине и о медицинским евакуацијама.

Стационирање хеликоптера МУП-а Србије у Требињу представља прву реализацију договора са недавно одржаног Свесрпског сабора у Београду које су постигла двојица министара са представницима полицијских управа Србије и Републике Српске.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстРУЦЗ: Грађани да спремно дочекају најављене врелине
Сљедећи текстМанифестација „16. Конференција беба“ општине Источно Ново Сарајево у четвртак 27. јун