Насловна Вијести Република Српска Куштриновић: Постављање склоништа за псе уз споменик злочин према 12.000 убијених Срба

Куштриновић: Постављање склоништа за псе уз споменик злочин према 12.000 убијених Срба

138
0
 Предсједник Одбора “Гаравице 1941” задуженог за обиљежавање сјећања на страдања више од 12.000 Срба у Бихаћу у Другом свјетском рату Небојша Куштриновић рекао је да је постављање склоништа за псе уз споменик српским жртвама ружно, нељудски и нецивилизовано дјело неодговорних појединаца.

 

– То је гробно мјесто више од 12.000 невино побијених људи. О свему смо информисали српског члана Предсједништва БиХ Жељку Цвијановића, предсједника РС Милорада Додика те првог човјека Народне скупштине РС Ненада Стевандића путем Министарства рада и борачко-инвалидске заштите. Жао нам је што у све укључујемо политику, али не видимо други начин да све буде ријешено и уклоњено то ругло – рекао је “Гласу Српске” Куштриновић.

Подвукао је и да су се одлучили да обавијесте највиши врх Републике, јер никакав одговор не добијају када је ријеч о уклањању склоништа за псе од власти Унско-санског кантона.

– То није ништа друго него дивљаштво и злочин према невиним људима. Тужан сам и разочаран да неко може на таквом мјесту да направи склониште за псе. Годинама се боримо да тај простор заштитимо. Ту су и бајкери долазили, водили љубав. Реаговали смо и то забранили. Нажалост, нецивилизацијско и нехумано дјеловање неодговорних појединаца немогуће је зауставити – казао је Куштриновић.

Нагласио је да је стратиште Гаравице очигледно интересантно појединцима као потенцијални рекреативни или грађевински простор.

– Ми смо на том мјесту знали затећи и угинуле овце, козе, свашта. Сами бисмо чистили и склањали. Град Бихаћ не води рачуна, а нема сумње да би требало – навео је Куштриновић и додао да очекује да реагују органи власти у РС да би, како наводи, било уклоњено то ругло и људска брука и срамота.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстСутра хуманитарна приредба за Милоша у Рогатици
Сљедећи текстКомеморација поводом смрти глумца Танасија Узуновића 18. марта у Народном позоришту