Насловна Најновије Књижевно вече Бранислава Јанковића

Књижевно вече Бранислава Јанковића

136
0

У Источном Новом Сарајеву у четвртак, 11. маја, биће одржано књижевно вече популарног нишког писца Бранислава Јанковића које организује Матична библиотека Источно Сарајево.

Бранислав Јанковић постао је познат по књигама које је темељио на српској народној традицији, вјеровањима, легендама и обичајима, саопштено је из Матичне библиотеке Источно Сарајево.

Роман "О вуковима и сенкама" Бранислава Јанковића -

Осим о до сада објављеним романима „О вуковима и сенкама“, „Сузе Светог Николе“, „Ветрови зла“, „Пета жица“, „Гвоздени облаци“, на књижевној вечери ће се разговарати са Јанковићем и о посљедњем објављеном роману „Зидање амбиса“.

– Роман `Зидање амбиса` је прича са поетским набојем, а радња се дешава у мнастиру Високи Дечани. То је роман о бурним временима, малим људима, јаким женама и владарима, оцеубицама, слепим свецима и великој љубави – наводи се у рецензији.

Романи Бранислава Јанковића су међу најчитанијим у библиотекама, а роман „Сузе Светог Николе“ се обрађује у изборној лектири у многим средњим школама у Србији.

Књижевно вече почеће у 18.00 часова у Интернет читаоници Матичне библиотеке, а заинтересовани представници медија са аутором могу разговарати у 17.30 часова. 

ИЗВОРртвис
Претходни текстЈуговић: 9.мај – симбол српске историјске храбрости
Сљедећи текстУ Сарајеву више од десет физичких и правих лица осумњичено за вишемилионске злоупотребе