Насловна Најновије Лозница под блокадом – у потрагу за нападачем укључени дронови и хеликоптери

Лозница под блокадом – у потрагу за нападачем укључени дронови и хеликоптери

92
0
У Лозници је опсадно стање након што је ноћас убијен полицајац Никола Крсмановић (34), а рањен његов колега Вјекослав Илић (50). У потрагу за нападачем укључени су дронови и хеликоптери. 
 
Већ у центру Липничког Шора, на магистрали Шабац – Лозница, саобраћај до града преусмјерава се на села Козјак, Липница, Добрић. Велики број полицијских екипа је на том и другим подручјима.
 
Поред локалне полиције, ту су и њихове колеге из других градова, од Шапца до Београда. Све се контролише. Потрага за убицом траје непрекидно. Све се редом „чешља“, истражује, анализира.
 
Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић, изјавио је да је ноћас у Лозници убијен један полицијски службеник, док је други тешко рањен, али стабилног стања. Јаке полицијске снаге интензивно трагају за нападачем. На лицу мјеста полиција је пронашла пасош осумњиченог, издат од стране привремених институција такозваног Косова на име Хајзири Артан (1991). Објављена је и његова фотографија.
 
Фото: МУП Србије
 
Ноћас, око 00.55 часова у Лозници, приликом контроле возила на контролном пункту у Липничком Шору, полицијски службеници Станице граничне полиције Трбушница, зауставили су мерцедес тутинских регистарских ознака у којем су се налазиле двије особе, саопштило је Министарство унутрашњих послова.
 
– Приликом изласка из возила једна особа је пуцала из пиштоља, погодивши полицијског службеника Николу Крсмановића (1990) у груди, а полицијског службеника Вјекослава Илића (1974) у раме, након чега је побјегао. Оба полицијска службеника превезена су у Општу болницу Лозница, где је Крсмановић подлегао повредама – рекао је Дачић.
 
 
ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстЈахорина: Округли сто о утицају климатских промјена на туристичку понуду планина
Сљедећи текстИ Жандармерија у потрази за убицом полицајца