Насловна Магазин Туризам Лончаревић: Туристички ваучери помажу опоравак туризма

Лончаревић: Туристички ваучери помажу опоравак туризма

202
0

Директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић сматра да ће туристички ваучери помоћи опоравак туристичког сектора и укупно привреде Републике Српске.

Лончаревић је рекао Срни да сви који су у вези са туризмом поздрављају мјеру Владе Републике Српске о додјели туристичких ваучера.

– Мјера Владе Републике Српске побољшаће посјету, поготово домаћих туриста. Туристичка организација Републике Српске биће на услузи грађанима. Већ нам се јављају туристи и влада интересовање – рекао је Лончаревић.

Према његовим ријечима, прошле године искоришћено је 47.000 до 50.000 туристичких ваучера.

– Сад су грађани боље упознати. Јавља нам се и наша дијаспора – рекао је он.

Лончаревић је рекао да подаци показују да ће Република Српска ове године бити изузетно посјећена.

– Имамо податке да ће у наредних пет-шест мјесеци, у односу на претходне мјесеце бити више од 50 одсто посјета, 40 одсто више ноћења и 30 одсто више боравишне таксе – навео је он.

Лончаревић је рекао да се у бањском туризму биљежи пораст посјета за 37 одсто.

– Наше бање нису више само мјеста за лијечење јер имају све пратеће садржаје за квалитетан одмор. У Републици Српској имамо завидну понуду, атрактивне дестинације Бању Врућицу, Бању Кулаши, Вишеград, националне паркове Козара, Дрина, Сутјеска, али и бројне манифестације, фестивале, мото сусрете, регате – рекао је Лончаревић.

Он је рекао да је туризам област која је била највише погођена због пандемије вируса корона, али и област која се најбрже опоравља.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПретежно суви коловози
Сљедећи текстБошњаци опет бојкотовали комеморативну сједницу СО Сребреница