Насловна Најновије Лукач: МУП може да одговори свим безбједносним изазовима

Лукач: МУП може да одговори свим безбједносним изазовима

177
0

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да је МУП Српске за 30 година постојања израстао у савремену институцију која може да одговори свим безбједносним изазовима.

Лукач је рекао да МУП активно ради да обезбиједи мир, стабилан и сигуран живот грађанима.

Напоменувши да је МУП од првог дана учествовао у стварању Српске, Лукач је рекао да је МУП, када је укинута Војска Републике Српске, остао једина оружана снага која може да одоли свим безбједносним изазовима, па и оним најтежим, као што су терористички акти.

„Обиљежавања крсне славе МУП-а прилика је да се подсјетимо свих наших припадника који су дали животе за Српску и да са поносом положимо вијенце на споменик и наставимо даље да унапређујемо рад“, рекао је Лукач.

Он је истакао да је протеклих година рађено много на томе да се унаприједи рад МУП-а, опреми, обучи и школује полиција.

„За све то је потребно много рада, труда и новца, а Влада Српске је препознала значај свега тога што је неопходно полицији и успјели смо да финансирамо много ствари, опремимо и да обучавамо полицију на савремен начин“, рекао је Лукач.

Он је напоменуо да је отварање „Скај“ апликација омогућило сарадњу са међународном полицијом на другачији начин него што је то било раније.

„Добили смо много информације којима до тада нисмо имали приступа и свакако да ће то допринијети и даљем раду и доброј борби против организованог криминалитета на нашем подручју“, рекао је Лукач.

Према његовим ријечима, у протеклом периоду се на територији Српске појавио већи број миграната, али се МУП Српске веома успјешно борио са тим проблемом.

„Влада Српске је заузела став да нема мигрантских кампова на нашој територији и то је била исправна одлука, јер су у Федерацији БиХ /ФБиХ/ сви кампови донијели много поблема локалном становништву“, навео је Лукач.

Он очекује да ће се са доласком зимског периода смањити прилив миграната, али да ће се на прољеће опет доћи до експанзије и да МУП треба да буде увијек спреман да реагује и спријечи мигранте да направе било какву штету.

Лукач је истакао да је БиХ и даље једина земља у Европи која нема потпуну сарадњу са Европолом, због опструкција из ФБиХ, али да очекује да ће се и ово питање ријешити у наредних неколико мјесеци.

 

ИЗВОРСрна
Претходни текстПет медаља за Џудо клуб „Спарта“ на 1. Међународном турниру „Трофеј Градишке“
Сљедећи текстЂуревић честитао крсну славу припадницима МУП-а