Насловна Најновије Лучић пуштен из истражног притвора, Суд одбио приједлог Тужилаштва

Лучић пуштен из истражног притвора, Суд одбио приједлог Тужилаштва

188
0

Суд Босне и Херцеговине одбио је приједлог Тужилаштва БиХ за одређивање мјера притвора државном министру за људска права и избјеглице Милошу Лучићу, сазнаје незванично klix.ba.

Он је из истражног притвора пуштен јутрос око 9 сати, а Суд БиХ је одбио и да га смјести у притвор док траје истрага Тужилаштва БиХ.

Мјере притвора су предложене због постојања опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу и вршити утјецај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето. Такође, мјера притвора потребна је јер би осумњичени боравком на слободи као и боравком на радном мјесту, био у свакодневном контакту са особама које су свједоци, саучесници или су повезане са догађајима обухваћеним предметом.

“Међу њима су и особе којима је надређени руководилац, те би имао приступ документацији и доказним материјалима, што би могло угрозити процес истраге и истражне радње које се требају предузети”, закључује се у саопштењу.

Лучић је под истрагом због коруптивних кривичних дјела злоупотребе положаја или овлаштења повезаним са више кривичних дјела привредног криминала и корупције чиме је нанесена штета буџетским средствима БиХ.

“Проведеном истрагом, прикупљени су докази да је осумњичени вршио грубе злоупотребе у области трошења средстава намјењених за репрезентацију, незаконито сервисирао возила код неовлаштених особа, вршио злоупотребе при запошљавању, као и низ других незаконитости које су обухваћене истрагом”, додају из Тужилаштва.

ИЗВОРklix.ba
Претходни текстГориво у Српској јефтиније за око 0,40 КМ, не очекује се додатно снижење
Сљедећи текст„Дани Војина Комадине“ од 15. до 17. децембра у Источном Сарајеву