Насловна Најновије Малом Луки је потребна помоћ

Малом Луки је потребна помоћ

152
0

Лука Стајковић из Београда има само пет година и већ се храбро бори за живот, јер му је дијагностикована опака болест због које не говори, не хода и не може самостално да једе.

Живот није мазио Луку ни прошле зиме, када му је корона однијела оца, али овај мали херој неће одустати од борбе и на том путу потребни смо му ми.

Лукина тетка на друштвеним мрежама подијелила је апел за помоћ, јер злоћудни тумор на мозгу малишана агресивно напредује, захватио му је и кичму, а за његово даље лијечење потребно је више од 47 милиона динара.

– Двије најхрабрије особе на свијету су моја рођена сестра и мој сестрић Лука. Дјевојка, жена, борац коју су двије највеће трагедије у животу задесиле, па послије промислите добро око чега се нервирате – написала је Лукина тетка, а онда пренијела ријечи њене сестре, Лукине мајке која је прошле године изгубила мужа и чије дијете болује од најопасније болести:

– Луку је забољела глава 16. децембра прошле године, у вечерњим сатима, а главобоља је испраћена повраћањем први пут. Одлазимо код љекара, гдје му раде скенер и саопштавају да Лука има тумор на мозгу и да морам да потпишем да га хитно воде на операцију да би преживио. Потписујем. Већ наредног дана Луки уграђују VP Shunt (Вентрикулоперитонеални шант је уређај који се користи за ублажавање прекомјерног притиска на мозак) како би преживио до главне операције.

Dječak Luka bije bitku za život

Након девет сати проведених на операционом столу 26. децембра 2022. године, Лука из те сале излази као побједник. Тумор је одстрањен, али како је операција носила велике ризике, тако је код Луке услиједио мутизам. Лука не говори, не хода, не жваће. Лука је од тога дана везан за кревет и колица. Чекамо хистопатолошки налаз. Лука има карцином! Малигни тумор-најагресивнији и најопаснији степен! – поручила је мама дјечака који бије најтежу животну битку и ком је потребна наша помоћ како би преживио и додала:

– Три недјеље од операције Лука бива хоспитализован на дјечију онкологију како би наставио лијечење хемотерапијом и зрачењем, а онда слиједе још горе вијести љекара. Kонтролни магнет показује да је код Луке за свега три недјеље услиједила метастаза, да се тумор раширио низ кичму, кичмено стабло, и нажалост, опет се вратио на мозак.

Унапријед захвални свима на свакој пруженој помоћи, обећавамо да ће сљедећи снимак бити љепши и са осмијехом! – ријечи су Лукине маме које је пренијела Лиукина тетка уз веома потресну слику из болничког кревета у ком мама и Лука воде борбе за његов живот.

– Док има Бога и добрих људи, Лука ће изаћи као један велики побједник из ове тешке борбе, зато сви шаљите поруке и дијелите, СМС 1427 на 3030! – написала је на крају Лукина тетка.

Лука живи са мамом и млађом сестром, помозимо му да оздрави и да има детињство као и сви његови вршњаци, да се поново смеје, игра, трчи и дружи са сестрицом. Новац је потребан за наставак његовог лијечења у Србији и иностранству, за лијекове, суплементе, трошкове смештаја као и за путне трошкове, преноси Блиц.

Хуманитарна фондација “Буди хуман” прикупља новчана средства за наставак Лукиног лечења у земљи и иностранству, за лекове, суплементе, трошкове смештаја као и за путне трошкове.

Помозимо Луки!

Луки можете помоћи:

СМС поруком 1427 на број 3030

Луки можете помоћи и уплатом на рачуне:

Динарски – 160-6000001511388-53

Девизни – 160-6000001512030-67

IBAN– РС35160600000151203067

SWIFT/BIC– DBDBRCBG

ИЗВОРсрпска инфо
Претходни текстКошаркаши „Славије“ бољи од „Леотара“
Сљедећи текстСрђан Чегар о тржишту некретнина на подручју Источног Сарајева (ВИДЕО)