Насловна Најновије Манифестација „Дани Душка Трифуновића“ од 13. до 15. септембра

Манифестација „Дани Душка Трифуновића“ од 13. до 15. септембра

85
0

Традиционална манифестација „Дани Душка Трифуновића“, коју у част овог књижевника, пјесника и телевизијског аутора на Палама организује локални Културно-спортски центар, биће одржана од 13. до 15. септембра.

Првог дана дан манифестације, у петак, 13. септембра, у 11.00 часова биће одржан програм за дјецу „Дјеци у част“, када је планиран сусрет књижевника Бранка Стевановића и Дејана Алексића са ученицима основних школа са подручја града Источно Сарајево.

Из Културно-спортског центра Пале саопштено је да се програм наставља проглашењем побједника и додјелом награда за финалисте конкурса за најбољи литерарни рад о теми „Нек живи љубав“.

У забавном дијелу програма у Култрном-спортском центру учествоваће ученици паљанског одјељења Школе за основно музичко васпитање.

Истог дана, у сали Културно-спортског центра у 19.00 часова биће одржан програм за одрасле „Буквално тако“, као и додјела награде „Душко Трифуновић“ за афирмацију српске културе и књижевности.

Учесници програма биће писци Благоје Баковић, Милица Бакрач, Горан Врачар, Жељко Пржуљ, Бранко Стевановић и Дејан Алексић.

Бесједу о Душку Трифуновићу говориће Благоје Баковић. У музичком дијелу програма учествоваће професор музике Ивана Церовић.

Другог дана манифестације, у суботу, 14. септембра, у 18.00 часова планирана је представа за дјецу „Хвала Вуку за азбуку“ у извођењу професионалног глумца и аутора представе Цветина Аничића из Шида.

Представа ће бити одиграна у Олимпијском парку на Палама, а у случају лошег времена у Културном центру.

За недјељу, 15. септембар, заказан је концерт пјевачице Неде Украден са предгрупом Немање Радошевића у 20.00 часова.

Концерт ће бити одржан у Олимпијском парку на Палама, а у случају лошег времена у дворани „Пеки“. Улаз је бесплатан.

Покровитељи манифестације су општина Пале, град Источно Сарајево, Министарство просвјете и културе Републике Српске и Министарство цивилних послова у Савјету министара.

Душко Трифуновић рођен је у Сијековцу, код Брода, 1933. године. Прву књигу издао је са 25 година по доласку у Сарајево.

Написао је око 20 књига поезије, четири романа и неколико драма, а сматра се заслужним за креирање сарајевске рокенрол школе.

Аутор је текстова пјесама најпознатијих пјевача и рок група некадашње Југославије, међу којима су „Бијело дугме“, „Индекси“, Здравко Чолић и Арсен Дедић.

Остаће упамћен и као аутор култне емисије на Телевизији Сарајево „Шта дјеца знају о завичају“. По избијању рата у БиХ 1992. године избјегао је у Нови Сад, гдје и умро 2006. године.

Сахрањен је у Сремским Карловцима. 

ИЗВОРртвис
Претходни текстСрпска богатија за 12 беба
Сљедећи текстАтлетичари соколачког „Гласинца“ освојили су 13 медаља