Насловна Најновије Марина Куртеш, каратисткиња из Источног Сарајева свјетска је вицешампионка у категорији млађих...

Марина Куртеш, каратисткиња из Источног Сарајева свјетска је вицешампионка у категорији млађих сениорки

84
0

Каратисткиња из Источног Сарајева, Марина Куртеш, свјетска је вицешампионка у категорији млађих сениорки (У21) до 68 килограма.

У финалу Свјетског првенства у Венецији Куртешева је данас поражена од двоструке узастопне шампионке свијета, Талије Сомбе из Француске, 4:1.

Огроман је ово резултат за Марину и Карате клуб Славију, а до свјетског сребра стигла је побједама против Кеитлин Кели из Републике Ирске 3:0, затим  Марену Пиакуадио Јункосу из Венецуеле 2:1, а онда и Бјелорускињу Волху Раманиук 1:0.

Четврти меч је Куртешева радила против Мајар Зеинелабдин из Египта, те побиједила 6:5 и пласирала се у полуфинале. У полуфиналу је на мегдан репрезентативки Босне и Херцеговине изашла Ана Пиа Десидерио из Италије, а ни домаћа такмичарка није имала рјешење за врло расположену Марину, па је морала да јој честита побједу, а Марина се пласирала у финале.

Ово је друга медаља за Босну и Херцеговину на Свјетском првенству, Емина Сиповић је јутрос узела бронзу, док ће Анес Босанџић касније да ради финале категорије преко 84 килограма.

ИЗВОРSportDC
Претходни текстКУД “Црепољско” обиљежио 15 година постојања (Видео)
Сљедећи текстОдржан Међународни џиу-џицу турнир “Источно Сарајево Опен” у Источној Илиџи (Видео)