Насловна Вијести Источно Сарајево Маринковић негирао умијешаност у убиство сарајевских полицајаца

Маринковић негирао умијешаност у убиство сарајевских полицајаца

216
0

Саво Маринковић данас је на рочишту у Kантоналном суду у Сарајеву, негирао да је умијешан у убиство полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића 2018. године у сарајевском насељу Алипашино поље.

„Немам никакве везе с убиством полицајаца“, рекао је Маринковић и додао да се против њега води хајка, иако нема ништа с оним што му је стављено на терет.

Притвор је предложило кантонално Тужилаштво због бојазни од бјекства, иако му је притвор раније одређен по потјерници.

Маринковић је навео да није ни бјежао, нити се скривао, као и да се није противио изручењу по скраћеном поступку.

Маринковићев адвокат Бојан Веселиновић, противио се приједлогу Тужилаштва и рјешењу које је раније донио Kантонални суд, преносе федерални медији.

У вријеме расписивања потјернице Маринковић се налазио на издржавању затворске казне у Њемачкој, због другог кривичног дјела, а након што је пуштен на условни допуст, одређен му је екстрадициони притвор на основу потјернице из Сарајева, те је чекао да буде изручен.

Маринковић је јуче изручен БиХ, након што су правосудне институције БиХ доставиле гаранције њемачком правосуђу. С обзиром на то да му је већ био одређен притвор, Маринковић је одмах спроведен у притворску јединицу Kазнено-поправног завода Сарајево.

На терет су му стављена кривична дјела убиство и тешка крађа у саизвршилаштву.

За ово кривично дјело терети се и Александар Мацан, који је раније признао да је био на мјесту догађаја, али да наводно није знао да ће неко бити убијен и означио је Маринковића као директног убицу.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстСоколац: Забрањене посјете у специјалној болници за психијатрију
Сљедећи текстПале: Усвојен Нацрт ребаланса буџета од 20 милиона КМ