Насловна Uncategorized Марш Бесмртног пука прошао улицама Требиња

Марш Бесмртног пука прошао улицама Требиња

135
0

Улицама Требиња данас је прошао марш „Бесмртног пука“ поводом Дана побједе над фашизмом, а у њему су били и представници руске Амбасаде који су истакли да се Руска Федерација залаже да се ужаси и страхоте фашизма и нацизма никада не понове.

Учесници марша положили су цвијеће на споменике Браниоцима и Ослободиоцима Требиња, те на споменик палим борцима у борби против фашизма.

Замјеник градоначелника Требиња Дражен Бошковић рекао је да обиљежавање 9. маја представља сјећање на све жртве фашистичког терора, али и опомену да на сваком кораку вребају опасности и изазови који пријете да наруше мир и стабилност у цијелом свијету.

„Важно је да пошаљемо снажну поруку да једино мир може допринијети напретку, расту и развоју, а све насупрот тога може пробудити опасне духове прошлости и постати пријетња која би могла узроковати несагледиве посљедице за цијело човјечанство“, рекао је Бошковић.

Први секретар Амбасаде Русије у БиХ и шеф групе за научну, културну и образовну сарадњу Јуриј Пичугин истакао је да Руска Федерација обиљежава овај значајан датум већ 78 година.

„Одајемо данас признање онима који су дали живот за слом непријатеља. Не смијемо допустити да се нешто слично понови. Руска Федерација се залаже за то да се ужаси и страхоте фашизма и нацизма не понове никад“, рекао је Пичугин.

Организатори марша „Бесмртног пука“ у Требињу су Градска управа, мото-група „Ноћни вукови Република Српска“ и Субнор Требиње.

Дан побједе над фашизмом обиљежава се 9. маја у знак сјећања на датум кад је капитулирала Њемачка у Другом свјетском рату.

ИЗВОРсрна
Претходни текстФоча: Обиљежен 9. мај – Дан општине (Видео)
Сљедећи текстЕмисија ,,Пулс града“, 9. мај 2023. године (ВИДЕО)