Насловна Вијести Марјановићу 40 година затвора за убиство супруге

Марјановићу 40 година затвора за убиство супруге

207
0

Виши суд у Београду донио је данас пресуду којом је Зоран Марјановић проглашен кривим за тешко убиство супруге Јелене Марјановић. Осуђен је на 40 година затвора и одмах ће отићи у Централни затвор.

Суд је изрекао првостепену пресуду након више од шест година од убиства.

Пјевачица Јелена Марјановић  брутално је убијена 2. априла 2016. године на насипу у насељу Црвенка у Борчи, гдје је са супругом Зораном и кћерком дошла како би трчала.

Марјановић је ухапшен 15. септембра 2017. године, годину и по од убиства. И прије тога је био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа. Апелациони суд у Београду потврдио је у јулу 2019. трећу по реду оптужницу против њега за тешко убиство.

Марјановић је оптужен да је убио супругу Јелену на насипу у Борчи, док је у непосредној близини мјеста злочина била и њихова малољетна ћерка, која је тог поподнева са њима дошла на насип.

У завршној ријечи поступајући тужилац Никола Ускоковић је од суда тражио да Марјановића осуди на максималну казну за кривично дјело тешко убиство од 40 година, као и да му одреди притвор због узнемиравања јавности.

Тужилаштво је оцијенило да је током поступка доказано да је Марјановић своју жену са умишљајем убио и то на свиреп и подмукао начин.

Са друге стране, четири адвоката одбране су у својим завршним ријечима оспоравали наводе тужилаштва и за свог брањеника тражили ослобађајућу пресуду.

Марјановић се тада изјаснио да се придружује завршним ријечима својих адвоката и да нема шта да дода.

На пресуду и одбрана и тужилаштво имају право жалбе Апелационом суду у Београду који ће донијети правоснажну пресуду.

Он је на почетку суђења у новембру 2019. године детаљно изнио своју одбрану негирајући да је убио супругу, али је одбио да одговара на питања тужилаштва.

Марјановићу је суд вратио пуно старатељство над дјететом, које му је одузето послије смрти супруге.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тада Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био 10 мјесеци.

Прије хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, а учествовао је и у једном телевизијском ријалити програму.

Зоран Марјановић је у суду уз адвокате Стефана Јокића и Николу Думнића дочекао изрицање пресуде у пратњи девојке Зорице Митровић, брата Милоша и сина Уроша.

Како јавља Танјугов репортер Марјановић се пред изрицање пресуде  са својим адвокатима налазио у једном од кафића иза Палате правде гдје је велики број фоторепортера покушавао да га фотографише.

ИЗВОРАгенције
Претходни текстПрослава Дана општине Хан Пијесак уз концерт Халида Бешлића
Сљедећи текстПотписан Споразум о пројектовању и изградњи фекалног колектора и одводње фекалних вода са простора Иванићи – Прљево Брдо