Насловна Најновије Мађарска, Србија и Српска спремне за разовј културних веза са Русијом

Мађарска, Србија и Српска спремне за разовј културних веза са Русијом

153
0

Мађарска, Србија и Република Српска спремне су да развијају културне везе са Русијом, рекао је представник руског предсједника за међународну културну сарадњу Михаил Швидкој.

– Много тога зависи од политичке позиције руководства неке земље. У том смислу је, рецимо, мој недавни пут у Мађарску, гдје сам се срео са представницима разних министарстава и културних институција, показао да је Мађарска спремна да обнови културне контакте и то са руским институцијама, а не са приватним представницима руске културе – рекао је Швидкој.

Он је додао да је иста ситуација и са Србијом, која се, како каже, доста активно развија, а у том смислу је прилично широко представљање руске културе у Србији, као и у Републици Српској, преноси ТАСС.

Швидкој је напоменуо да ће ове године у Србији бити одржане прославе поводом 20 година од постојања Форума словенских култура.

Према његовим ријечима, избор ове балканске земље за мјесто прославе направљен је због њене „прихватљивости за све земље учеснице“ ове иницијативе.

ИЗВОРртрс
Претходни текстНајава „Оком камере“, Милан Димић (Видео)
Сљедећи текстКојић: Суд БиХ направљен да суди Србима, а ослобађа убице српске нејачи