Насловна Најновије МЕГ 2 пројекат: Општина Источно Ново Сарајево најбоље рангирана јединица локалне самоуправе...

МЕГ 2 пројекат: Општина Источно Ново Сарајево најбоље рангирана јединица локалне самоуправе у конкуренцији 20 градова и општина

98
0

МЕГ пројекат се бави локалном самоуправом, локалним развојем и прије свега подизањем ефикасности рада општине и комуналног водоводног предузећа.

У протеклом периоду је МЕГ 2 пројекат пружао интензивну техничку подршку партнерским локалним самоуправама (ЈЛС) на пољу јачања добре управе и заштите околине. Независна евалуација постигнутог напретка је извршена у складу са Методологијом за додјелу финансијске подршке темељене на резултатима за партнерске јединице локалне самоуправе, развијеном у склопу МЕГ 2 пројекта и у потпуности је базирана на доказима. Право на кориштење бесповратних средстава остварили су Источно Ново Сарајево, Илијаш, Србац, Шамац и Широки Бријег, као партнерске ЈЛС које су се придружиле МЕГ пројекту у другој фази.

У протекле двије године кроз пројекат је обухваћено више сегмената рада Општинске управе и КП „Водовод и канализација“ а.д. Источно Сарајево, вршиле су се свеобухватне анализе, те радило на унапређењу различитих сегмената рада.

Радом на овом пројекту и оствареним напретком отварају се врата за нове развојне пројекте Општине Источно Ново Сарајево, те се Општина позиционира као сигуран и одговоран партнер за све видове инвестиција.

Друга фаза Пројекта општинског еколошког управљања се тренутно проводи у 30 јединица локалне самоуправе, а заједнички је финансирају Влада Швицарске, Шведска и Влада Чешке Републике, као и Европска унија, док пројекат извршава Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у Босни и Херцеговини.

Претходни текстДјеца са Косова и Метохије у суботу стижу у Српску, дочек у Братунцу
Сљедећи текстУЕФА новинарима послала хрватску заставу умјесто српске