Насловна Магазин Култура Микију Манојловићу уручен француски Орден умјетности

Микију Манојловићу уручен француски Орден умјетности

311
0
Глумцу Предрагу Микију Манојловићу, данас је у резиденцији Амбасаде Француске у Београду, уручен Орден умјетности и књижевности у рангу витеза.
 
Амбасадор Француске у Србији Пјер Kошар, уручио је Орден Манојловићу, за којег је рекао да је „истинска величина позоришне и филмске умјетности“.
 
Манојловић је истакао да му је част да на свом реверу носи орден Француске, за коју га везује умјетност, али и родбинске везе.
 
Орден је српском глумцу додијељен раније указом француског министра културе, али су околности пандемије одгодиле уручење.
 
Непосредан повод за данашњу свечаност је Фестивал француског филма у Београду, који ће бити одржан од сутра до недјеље, 19. јуна.
 
Мики Манојловић остварио је улоге у око 100 домаћих и међународних филмова, као и у бројним представама, а добитник је више од 50 великих награда.
 
Манојловић је, између осталог, играо у серији „Грлом у јагоде“, филмовима режисера Емира Kустурице „Отац на службеном путу“ и „Андерграунд“, те позоришној представи Питера Брукса „Махабхарата“ 1987. године.
 
Kаријера је Манојловића одвела у Француску, Велику Британију, САД и друге земље, у којима глуми на италијанском, енглеском, француском, ромском и бугарском језику.
ИЗВОРсрна, фото Dnevnik
Претходни текстСутра о обиљежавању одбране Сарајевско-романијске регије
Сљедећи текстВласеница: Сајам домаћих производа “Наше је боље“, РТВИС (ВИДЕО)