Насловна Вијести Милановић: Ако Украјина добија кандидатски статус, онда га истог дана треба добити...

Милановић: Ако Украјина добија кандидатски статус, онда га истог дана треба добити и БиХ

324
0

Ако Украјина добије кандидатски статус, онда Хрватска мора условити тај процес и додјелом кандидатског статуса БиХ, изјавио је предсједник Хрватске Зоран Милановић који у Охриду учествује на Преспанском форуму.

– Ако Украјина може добити статус кандидата у стању у којем се тренутно налази и из којег желим да што прије изађе, читава по могућности, онда нулта тачка хрватске спољне политике, националне политике, безбједносне политике, треба бити да статус кандидата добије и БиХ – нагласио је Милановић.

Он је поручио да се не противи кандидатском статусу Украјине.

– БиХ је у безбјендосном и сваком другом смислу у бољем стању од Украјине и нема ниједног разлога, ни економског ни безбједносног, ни људског, да БиХ не добије тај статус ако га добије Украјина. БиХ треба добити статус кандидата истог дана кад и Украјина. Очекујем да влада и њени представници, кад ће се говорити о давању статуса кандидата Украјини, категорички услове да га добије и БиХ. Украјина кандидат? У реду. БиХ кандидат истог дана – закључио је Милановић.

Подсјетимо, Европска комисија предлажила је данас да Украјина добије статус кандидата за чланство у ЕУ, изјавила је предсједница Комисије Урсула фон дер Лајен.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДодик: Увођење санкција Русији био би прави апсурд
Сљедећи текстОдржано едукативно предавање о теми „Ковид и постковид синдром“ (ВИДЕО)