Насловна Најновије Милановић: Очекујемо пресуду и реализацију за осам дана

Милановић: Очекујемо пресуду и реализацију за осам дана

133
0

Предсједник Општинске изборне комисије /ОИК/ у Братунцу Ивана Милановић изјавила је данас Срни да очекује да Централна изборна комисија /ЦИК/ достави пресуду Апелационог вијећа Суда БиХ о одбијању жалбе начелника ове општине Срђана Ранкића и да се у законском року, од осам дана, обави примопредаја дужности.

Тиме ће се коначно реализовати резултати референдума за опозив начелника братуначке општине, који је одржан 7.августа.

Милановићева каже да су незванично обавијештени да је одбијена Ранкићева жалба, али да очекују званично обавјештење од ЦИК-а.

„Треба да се изврши примопредаја дужности између Ранкића и замјеника начелника општине Бранислава Тришића који ће бити на челу општине до избора новог начелника“, објашњава Милановићева.

Она каже да ће ЦИК БиХ раписати изборе за начелника навјероватније за фебруар идуће године, заједно са изборима у другим општинама, гдје су се начелници и градоначелници одрекли мандата, јер су изабрани за посланике на вишим нивоима власти.

Милановићева, која је и секретар Скупштине општине Братунац, каже да очекује бољи и ефикаснији рад и Скупштине општине као и општинске администрације након обављања промопредаје и завршетка вишемјесечног процеса опозива начелника општине што је довело до застоја у раду и кашњења у извршавању многих обавеза.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОткривено налазиште злата на Брежанима
Сљедећи текстСутра претежно облачно са слабом кишом