Насловна Вијести Источно Сарајево Милан Бркић побједник шаховског турнира у Источној Илиџи

Милан Бркић побједник шаховског турнира у Источној Илиџи

279
0

Милан Бркић из Рогатице, побједник је традиционалног шаховског турнира, који је данас одржан у Источној Илиџи у оквиру манифестације „4. август – да се не заборави“, рекао је Срни предсједник Шаховског клуба инвалида „Хендикеп“ Источно Сарајево Момир Ашоња.

Ашоња је навео да је друго мјесто заузео Срђан Злобец, а треће Остоја Пушара.

Након турнира, на којем је учествовало 18 такмичара, додијељене су награде и пехари.

Ашоња је додао да је покровитељ турнира општина Источна Илиџа, организатор Општинска борачка организација „Илиџански борац“, а технички организатор Шаховвски клуб инвалида „Хендикеп“ Источно Сарајево.

Обиљежавање 30 година од одбране Војковића, Грлице и Kрупаца насеља у Источној Илиџи, почело је 21. јула сјећањем на најзаслужније, поменом у храму Светог Петра Дабробосанског Зимоњића.

У оквиру манифестације „4. август – да се не заборави“, у четвртак, 4. августа, у Цркви у Војковићима биће служена литургија и парастос за погинуле и умрле борце, након чега је планирано полагање вијенаца испред Спомен-собе у Војковићима и пријем породица погинулих бораца и гостију у Парахојском дому.

Цвијеће ће бити положено и на спомен-крстове у Грлици, Црквицама и Kули.

Муслиманске снага су на Војковиће, Грлицу и Kрупац напале 4. августа 1992. године.

Током борби које су вођене 4. августа 1992. године, за одбрану Војковића, Грлице и Kрупца, погинуло је седам српских бораца, 14 их је тешко, а 20 лакше рањено.

За слободу Републике Српске и српског народа са овог подручја живот је дало више од 250 бораца Друге сарајевске бригаде.

ИЗВОРсрна, фото РТВИС
Претходни текстПолицајци из Љубиња нападнути, један теже повријеђен
Сљедећи текстУ понедјељак сунчано и угодно топло