Насловна Најновије Милан Кулић реизабран за ректора Универзитета у Источном Сарајеву

Милан Кулић реизабран за ректора Универзитета у Источном Сарајеву

262
0
Милан Кулић реизабран је данас на функцију ректора Универзитета у Источном Сарајеву. На други мандат ректора Универзитета у Источном Сарајеву, Кулића је једногласно изабрао Сенат Универзитета на свечаној сједници поводом крсне славе Универзитета Светих Ћирила и Методија.
 

Проф. др Милан Кулић, доктор биолошких наука, рођен je 6. јула 1962. године у Јошаници, општина Фоча. Основну и средњу медицинску школу завршио је у Фочи. Дипломирао је на Природно-математичком факултету Универзитета у Сарајеву, Одсјек за биологију. Дипломски рад под називом „Проучавање генотоксичних ефеката пестицида Acetellicа 50 i Stompa 330-E у ћелијама коријена лука“, одбранио је 1989. године.

Постдипломске студије из научне области Генетика уписао је 1996. године на Факултету ветеринарске медицине Универзитета у Београду, а магистарску тезу „Испитивање цитотоксичног и генотоксичног деловања levamizola in vivo“, одбранио је 1999. године.

Докторску дисертацију из научне области Генетика „Испитивање генотоксичног потенцијала dicikloheksylamina in vivi и in vitrо“, одбранио је 2006. године на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањој Луци.

Универзитетску каријеру започео је на Медицинском и Стоматолошком факултету у Фочи, гдје је 1993. године изабран за сарадника на предмету Биологија са хуманом генетиком. У звање асистента изабран је 1997. године, а у звање вишег асистента на истом предмету изабран је 1999. године на Медицинском факултету у Србињу, Универзитета у Српском Сарајеву.

У наставничко звање доцента на предмету Хумана генетика изабран је 2006. године на Медицинском факултету у Фочи, Универзитета у Источном Сарајеву, на којем је 2011. године изабран у звање ванредног професора а 2017. године у звање редовног професора.

Био је продекан за наставу Медицинског факултета у Фочи, Универзитета у Источном Сарајеву од 2006-2012 године.

За декана Медицинског факултета у Фочи, Универзитета у Источном Сарајеву биран је у два мандата, од 2012-2019. године.

Био је члан Сената Универзитета у Источном Сарајеву од 2007-2012. године.

Научно-истраживачки рад професора Кулића везан је за област генотоксикологије, онкогенетике и генетике хендикепа. Објавио је више радова, од којих и радове објављени у међународним часописима на SCI листи, монографије и поглавља у монографијама, као и уџбрник из Хумане генетике. Учествовао је у више националних и међународних пројеката.

Добитник је Повеље Универзитета у Истоном Сарајеву за нарочите заслуге и изузетан допринос развоју Универзитета, и за изузетна достигнућа у наставно- научној, културној и другим дјелатностима Универзитета.

ИЗВОРртвис
Претходни текстМошти Светог владике Николаја сутра на челу Спасовданске литије у Београду
Сљедећи текстХан Пијесак: Основци обиљежили Дан школе