Насловна Најновије Милан Муминовић се у новој улози враћа у Славију

Милан Муминовић се у новој улози враћа у Славију

124
0

Милан Муминовић се враћа у Славију из Источног Сарајева, први пут као тренер.

Некадашњи првотимац Соколова, играч са више од 250 утакмица за клуб из Источног Сарајева, постаће нови тренер Славије и по први пут у каријери водити сениорску екипу као тренер. У клуб долази послије једне тешке сезоне за Соколове, гдје су се до претпосљедњег кола борили за опстанак, али су на крају успјели да заврше на деветом мјесту на табели.

Четрдесетогодишњи Муминовић ће на клупи насиједити Момчила Станића који је 1. априла преузео екипу од Бојана Регоје и водио је у завршници сезоне.

Муминовић је до сада радио као тренер у омладинском погону Славије, док је још увијек био играч, а онда је отишао у омладински погон Сарајева, гдје је био распоређен на неколико позиција током боравка у Академији ФК Сарајево. Такођер, једно вријеме је био и помоћни тренер сарајевског Олимпика.

Милан Муминовић је у Славију стигао као тинејџер из матичне Сутјеске 2001. године. Учествовао је у Славијином успону према Премијер лиги Босне и Херцеговине и све до љета 2008. године био неизоставан дио Славијиног тима. Тада одлази у Сарајево, па онда у бањалучки Борац и кратко иде кући у Сутјеску. У Славију се први пут враћа 2011. године на пола године, након чега слиједи трансфер у Зрињски, гдје је био три године. Након тога слиједи Витез, сарајевски Олимпик, и онда повратак у Славију да заврши каријеру тамо гдје је стекао пуну афирмацију. Одиграо је сезону 2021/22 за Славију, био велико појачање за младу екипу, а на крају те сезоне, упркос утиску да је могао одиграти још једну годину одлучио је да стави тачку на играчку каријеру и посвети се искључиво тренерској.

Пред Муминовићем је сада комплетирање тима за нову сезону, те почетак припрема који ће највјероватније бити у понедјељак, 1. јула.

ИЗВОРSport DC
Претходни текстПУ Добој: Ухапшено лице које је управљало рингишпилом
Сљедећи текстАјмо сви !!! Пренос утакмице Србија – Данска на Тргу Републике Србије