Насловна Најновије Милатовић добио рок пет дана да одговори на пријаву да је кршио...

Милатовић добио рок пет дана да одговори на пријаву да је кршио закон

53
0
Црногорска Агенција за спречавање корупције (АСК) обавијестила је председника државе Јакова Милатовића да је против њега поднијета пријава због сумње да је прекршио Закон о финансирању политичких субјеката и изборних кампања и да има рок пет дана да се о њој изјасни.
 

– Агенцији за спречавање корупције је поднијета пријава у којој је наведено да сте као Предсједник Црне Горе, дана 24. септембра 2024. године говорили у току радног времена на прес конференцији Листе „За бољу Подгорицу-Јаков Милатовић“, чиме је могуће дошло до кршења члана 44 став 4 Закона о финансирању политичких субјеката и изборних кампања“, наводи се у документу упућеном Милатовићу у који је подгорички Дан имао увид.

Додаје се да је Милатовићу дат рок од пет дана од пријема овог документа да се изјасни о свим наводима.

Мрежа за афирмацију невладиног фактора (МАНС) је 25. септембра АСК-у поднио иницијативе за покретање поступка због сумње да је Предсједник Црне Горе прекршио Закон о финансирању политичких субјеката и изборних кампања јер је у току радног времена био ангажован на промоцији своје изборне листе, односно активно учествовао у предизборној кампањи.

МАНС је поднијела пријаву и због промотивног спота листе „За бољу Подгорицу – Јаков Милатовић“ који је снимљен у кабинету Предсједника Црне Горе.

ИЗВОРртрс
Претходни текстХелез наградио кривца за скандал у Бечу; Још у уторак потписао уговор са Фукељом
Сљедећи текстОбавјештење МУП-а Српске о издавању докумената за викенд