Насловна Најновије Милатовић: Политика сарадње – темељ билатералних односа са земљама региона

Милатовић: Политика сарадње – темељ билатералних односа са земљама региона

124
0

Црногорски предсједник Јаков Милатовић, поручио је данас у инаугурационом говору, да политика мира, стабилности и међусобне сарадње, треба да буде темељ билатералних односа Црне Горе и земаља региона.

Милатовић је рекао да је присуство лидера сусједних земаља његовој инаугурацији, порука добросусједних односа и демократске зрелости региона.

Он је поручио да ће бити предсједник свих грађана, предано радити за бољитак Црне Горе и стајати чврсто на бранику њеног уставно-правног поретка.

Милатовић је рекао да ће бити фактор помирења и заједништва на корист сваког грађанина и друштва у цјелини, али истовремено и корективни фактор.

Он је истакао да подјеле у друштву, одвраћају фокус са тема које су круцијално важне и да су неријетко изазиване вјештачки.

„Умјесто да изнова водимо битке које су завршене, вријеме је да изађемо из бусија и да се окупимо око онога што је заједнички именитељ свих, а то је љубав према Црној Гори и жеља за бољим животом“, нагласио је Милатовић.

Према његовим ријечима, помирена Црна Гора је једина права Црна Гора.

„Никад више не смијемо дозволити да се било који појединац осјећа обесправљено. Не смијемо дозволити да неко због другачијег политичког опредјељења, буде ускраћен у животу. Моја мисија су једнаке шансе за све грађане“, каже Милатовић.

Он је истакао да Црна Гора остаје дио евроатлантске породице и да ће приоритет свих приоритета бити убрзавање пута Црне Горе ка пуноправном чланству у ЕУ.

„Данас, након више од деценије преговора, наше очи упрте су ка чланству као коначном циљу и спремни смо да предузмемо све активности, како би били окончани започети процеси“, додао је Милатовић.

Црногорски предсједник Милатовић, положио је заклетву на инаугурацији пред посланицима и бројним гостима, међу којима су били и српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, чланови Предсједништва Жељко Kомшић и Денис Бећировић, те предсједници Србије Александар Вучић и Хрватске Зоран Милановић.

ИЗВОРсрна, фото Beta
Претходни текстСутра обиљежавање Дана романијских бригада
Сљедећи текстСутра до 27 степени Целзијусових