Насловна Најновије Миленковић: У меч са Словенијом улазимо са императивом побједе

Миленковић: У меч са Словенијом улазимо са императивом побједе

44
0

Фудбалски репрезентативац Србије Никола Миленковић изјавио је данас да његов тим у меч са Словенијом на Европском првенству у Њемачкој улази са императивом побједе.

Фудбалери Србије поражени су прије два дана у првом колу групе Ц на ЕП од селекције Енглеске резултатом 1:0. Србија ће у четвртак од 15 сати у Минхену играти против Словеније.

– Словенија је једна веома добра екипа са одличним појединцима. Веома су компактни, моје мишљење је да ће утакмица против Словеније бити тежа него против Енглеске. Енглези су били фаворити па нам је било лакше, а овде је сигурно императив побједа. Морамо да се спремимо на најбољи могући начин и искористимо наше предности и њихове мане. Имамо то искуство из Русије, Катара… Можемо и морамо да искористимо да искористимо све то у наредном мечу – рекао је Миленковић на конференцији за медије у Аугсбургу.

Он се још једном осврнуо на меч са Енглеском.

– Драго ми је што одбрана била на висини задатка упркос том примљеном голу… Када смо излазили у пресинг, мислим да се екипа сјајно кретала и да се сјајно враћала у ниски блок. У другом полувремену смо показали храброст и пожртвованост па смо на достојан начин представили Србију против Енглеске – додао је репрезентативац Србије.

Миленковић је истакао да играчи Србије морају да се фокусирају на меч са Словенијом.

– Требало би се максимално фокусирати на утакмицу са Словенијом, јер је кључна, а што се више осврћемо на Енглезе ускраћујемо оно за Словенију. Сада смо гледали видео анализу и за то се спремамо на најбољи могући начин. Словенија има сјајне играче попут Бењамина Шешка, али ако играмо као тим са много пожртвовања и трчања, са много концентрације даћемо све од себе да зауставимо било ког нападача – навео је Миленковић.

Он је истакао да Словенија има сјајне појединце.

– Много су опасни из контранапада. Морамо да будемо концентрисани цијелу утакмицу и да се бранимо као тим. Са Енглезима смо у почетку били у ниској зони и бранили се. Показали смо им већи респект него што је требало. Послије, почели смо да играмо нашу игру, поготово у другом полувремену, смо приказивали бољу игру и доминирали, што посједом, што игром – рекао је Миленковић.

Репрезентативац Србије је навео да играчима доста значи подршка навијача.

– Сигурно да нам значи много та подршка навијача јер је играње за репрезентацију нешто што чини Србију поносном. Представљамо грб Србије у најбољем свјетлу свуда по свијету. Хвала на извандредној подршци против Енглеске и хвала свима који су гледали преко малих екрана јер смо осјетили подршку и енергију. Нема разлике велике између играња у три и девет, а када се игра увече више се спава поподне – додао је Миленковић.

Он је подсјетио да је Србија одиграла добро друго полувријеме против Енглеске.

– Одиграли смо изванредно друго полувријеме и што се тиче Словеније то ће бити потпуно другачије што тактички што у смислу менталне припреме. Што се тиче искуства из Русије и Катара морамо да се спремимо најбоље могуће. Требало би увијек да у нас вјерујемо и у наш потенцијал. С друге стране, били смо љути због резултата, а задовољни игром. И на крилима добре игре против Енглеске требало би да наставимо и играмо још боље против Словеније, јер ће то бити једна од кључних утакмица у борби за пролаз даље – рекао је Миленковић.

Он је одговорио и на питање како би реаговао у случају да не буде стартер на мечу са Словенијом.

– Фудбал је колективни спорт. Ја и неко други, екипа и селектор, економ… Сви смо на истом задатку и одлука селектора је ко ће играти. Сваки играч овдје поштује одлуку шта селектор одлучи – истакао је Миленковић.

Миленковић је поновио да у репрезентацији Србије влада сјајна атмосфера.

– Атмосфера је стварно сјајна и то смо показали на утакмици против Енглеске гдје су момци дали све од себе и поднијели велику жртву. Видјело се да се гине за дрес и за грб па могу да поновим да је сјајна атмосфера – навео је Миленковић.

Србија је током 2022. одиграла два меча са Словенијом у Лиги нација. Србија је на свом терену побиједила 4:1, а у Словенији је било 2:2.

– Сигурно је да смо анализирали ту утакмицу. Одиграли смо тада једно од наших најбољих полувремена, а у другом смо пали. Извукли смо поуке па ће ово бити другачија и тежа утакмица. Ово је турнирско такмичење и нема мјеста поправном. Психолошки аспект ће бити веома битан па ћемо видјети како буде како уђемо на тактичко-техничком плану – додао је српски фудбалер.

Миленковић је навео да Србија на мечу против Словеније мора да наметне свој стил игре.

– Да учинимо све што је до нас да одведемо утакмицу на нашу воденицу и оно што ми хоћемо. Да искористимо све наше врлине и њихове мане. Морамо да будемо сконцентрисани на нас и да вјерујемо у наш потенцијал. Да будемо амбициозни, да дамо све од себе на једној од две најбитније утакмице у групи и да их одиграмо на најбољи могући начин – закључио је Миленковић.

ИЗВОР ТАНЈУГ
Претходни текстМанифестација „16. Конференција беба“ општине Источно Ново Сарајево у четвртак 27. јун
Сљедећи текстНове инвестиције ХЕ на Дрини